Седем от водещите световни икономики в Топ 10 към 2030

...
Седем от водещите световни икономики в Топ 10 към 2030
Коментари Харесай

Ето кои икономики може да са най-големите през 2030 г.

Седем от водещите международни стопански системи в Топ 10 към 2030 година евентуално ще са нововъзникващи през днешния ден пазари, написа организация Bloomberg, като цитира прогноза на мултинационалната компания за финансови и банкови услуги Standard Chartered.

Според нея Китай ще стане най-голямата международна стопанска система още до 2020 година, а Индия ще бъде по-силна стопански от Съединени американски щати. По същото време Индонезия ще влезе в Топ 5 на международните стопански системи.

Ето и прогнозния Топ 10 по номинален Брутен вътрешен артикул на база паритет на покупателна дарба към 2030 година



Прогнозира се, че растежът за Индия ще се форсира до 7.8% до 2020 година, а този в Китай ще се забави до 5% до 2030 година, което отразява естественото закъснение поради размера на стопанската система.

Делът на Азия в международния Брутният вътрешен продукт, който набъбна до 28% м.г. от 20% през 2010 година, евентуално ще доближи 35% до 2030 година

Намаляващата инерция на промените в разрастващите се пазари се отразява на растежа на продуктивността, означават анализаторите и показват, че в същото време междинната класа е в сериозна точка, тъй като по-голямата част от международното население ще влезе в тази икономическа категория до 2020 година Ръстът ѝ, воден от урбанизацията и образованието, би трябвало да помогне в противодействието на резултата внезапното застаряване на популацията в доста стопански системи, в това число Китай.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР