Седем от мутациите на новия вариант на коронавируса Омикрон (B.1.1.529)

...
Седем от мутациите на новия вариант на коронавируса Омикрон (B.1.1.529)
Коментари Харесай

Омикрон и ваксините – колко ефективни ще са срещу него?

Седем от разновидностите на новия вид на ковид Омикрон (B.1.1.529) се намират непосредствено на повърхността на вируса, която се свързва с човешките кафези през АСЕ2 рецептора им. Получените от наши специалисти данни демонстрираха, че разновидностите G498R, Y505H и G496S на Омикрон фрапантно оказват помощ за свързването с ACE2, което е индикация за неговата доста по-висока инфекциозност. Въпросните разновидности усилват свързването надлежно с 98, 14 и 13 пъти. Мутациите имат кумулативен темперамент и в допълнение усилват силата на свързването на вируса когато работят дружно. Това значи, че новия вариант е евентуално да бъде най-малко 10 пъти по-заразен от неговия първичен (ухански) вид и над 3 пъти от Делта и да се популяризира извънредно бързо. Това съобщи доктор Филип Фратев пред.

Ученият е прочут като един от създателите на профилирана публикация по отношение на една от най-важните разновидности при английския и южноафриканския вид на ковид (Алфа и Бета) –!
СЗО с предизвестие: Преболедувалите COVID-19 може да са уязвими за Омикрон
Предварителните данни демонстрират, че хората, които преди този момент са боледували от COVID-19, може да имат нараснал риск да се заразят с новия...

Фратев показва, че това, за което приказва, е пояснение на молекулно равнище на в началото оповестените данни за Омикрон.

По думите му, смяната на вируса е в действителност доста значима. Макар и някои от разновидностите да са към този момент известни, то за множеството други нямаше никакви данни, а всичките те са ситуирани в част на вируса, която способства за разпространяването му. Някои от новите разновидности имат и противоположен резултат, като да вземем за пример K417N и T478K и смекчават усилената от другите разновидности дарба на вируса за свързване към ACE2 рецептора. Д-р Фратев посочи, че се изготвя научна публикация, която се възнамерява до вторник (30 ноември) да бъде качена на платформата bioRxiv. Там се качват научни публикации, които следва да бъдат доказани от самостоятелен теоретичен екип.

" Всеки, който сега твърди, че имунизациите ще работят въпреки и с леко понижена успеваемост, искрено дезинформира обществото. Ако до момента наблюдавахме понижаване на успеваемостта до 70%, то в този момент ще имаме огромен шанс в случай че тя е към 50%. За това обаче трябват съществени научни данни, а освен опит и ние непрекъснато работим върху този въпрос ", разяснява Фратев.

Нова позиция по въпроса с Омикрон и имунизациите изрази доктор Аспарух Илиев, началник на лаборатория по въпроси на мозъчните инфекции към Университета в Берн и човек с опит в научната работа, обвързвана с ваксини. Д-р Илиев цитира най-известния немски имунолог проф. Кристиан Дростен и проф. сър Андрю Полард, един от основателите на имунизацията Vaxzevria (на Оксфордския университет и AstraZeneca). " И двамата са на мнение, че макар, че имунизациите за Ковид ще са евентуално с известно понижен резултат против Омикрон, отбраната на имунизираните ще е все пак задоволително мощна да предотврати тежко протичане. Просто тъй като шипчестият протеин, даже и изменен, не е безпределно друг от истинския вид. Просто до момента в който свързва рецептора си, той има конструкция, релативно разпознаваема за имунната ни система след ваксини или след преболедуване ".
Предположение за Омикрон: Може да се е появил при инфектиран със СПИН
Новият вариант на ковид, който се появи в Южна Африка, може да е зародил при инфектирано със СПИН лице. Такова съмнение направи...

Д-р Илиев споделя и следното: " Отново означавам, че комбинацията преболедуване И ваксина измежду това дава извънредно добра отбрана и против теоретични разновидности, надалеч оттатък Омикрон. Нека изчакаме точните пробни данни и да не тичаме преди обстоятелствата и вършим катаклизмени прогнози. Препоръчвам и бустер, доста е допустимо най-хубавата ваксинална скица да е с 3, а не с 2 дози ".

Още:

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР