Седем от инвеститорите в Исторически парк опровергаха на пресконференция в

...
Седем от инвеститорите в Исторически парк опровергаха на пресконференция в
Коментари Харесай

Исторически парк ще съди държавата за милиарди, ако фалират заради натиска

Седем от вложителите в " Исторически парк " опровергаха на конференция в Българска телеграфна агенция отрицателните изказвания, популяризирани във връзка с плана от медии, политици и институции. Участваха Борис Бачев, Радослав Иванов, юрист Адриана Калинова, Красимир Байлов, Лазар Василев, Ивелин Александров и Валентин Кръстев.

Беше прочетена декларация от името на акционерите в " Исторически парк " АД. Те акцентират, че офанзивата от страна на държавни органи и институции, осъществяваните репресивните инспекции, придружени от очерняща медийна акция, унищожават имиджа на плана.

Инвеститорите акцентират, че " Исторически парк " търпи големи финансови вреди поради създаваното отрицателно публично мнение. Те предизвестяват ще търсят правата си по правосъден ред и ще подхващат ограничения за привличане към отговорност на отговорните за рушенето на престижа на плана. Искат опрощение и опровергаване от всички медии, публицисти и влогъри, разгласили материали с погрешна информация, оронващи престижа на плана, на " Исторически парк " АД и Ивелин Михайлов. В противоположен случай ще търсят правата си пред българските и европейските институции. Категорични са, че няма да позволен повече нито една клеветническа вест. Ще се извърнат и към задграничните медии.

По думите на акционерите планът се саботира с клеветническа медийна акция от години. В момента систематичен тормоз оказват и ръководещите, в това число посредством Времената парламентарна комисия за определяне на всички обстоятелства и условия към създаване на " Исторически парк ", която била свикана въз основата на изтекла в медиите непроверена информация, а задачата на основаването й била да откаже хората да посещават парка.

Според акционерите компанията търпи директни и косвени загуби за над 100 млн. лева и е цяло знамение, че още не е банкрутирала.

Адв. Адриана Калинова съобщи, че се всява ужас в обществото с непроверена злепоставяща информация и клюки, като тематиката се разяснява едностранно и не се дава опция от " Исторически парк " да показват своята позиция. Като образец за погрешни данни тя уточни изказване, че са трима вложителите в плана, които в действителност били стотици.

Ако " Исторически парк " АД банкрутира, компанията ще съди страната пред институциите у нас и в Европа за милиарди - за нанесени вреди и пропуснати изгоди. Дружеството ще съди и депутатите, спомогнали за унищожаването на плана " Исторически парк " със свои обществени изявления.

Инвеститорите сигнализират също, че са обект на многочислени закани, в това число за живота им и против техните фамилии, като нямало обаче нужната реакция от съответните институции на подаваните сигнали за издевателството.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР