Седем от десетте страни с най-щастливи хора са латиноамерикански. Това

...
Седем от десетте страни с най-щастливи хора са латиноамерикански. Това
Коментари Харесай

10-те най-позитивни нации в света

Седем от десетте страни с най-щастливи хора са латиноамерикански. Това демонстрира огромна анкета на Gallup International, обхванала 150 хиляди души от 148 страни. Мнозина от тях живеят оскъдно съгласно обичайните стандарти, само че са щастливи. Резултатите са повече от безапелационни – най-вече позитивни страсти изпитват жителите на Панама и Парагвай (85%), следвани от тези на Салвадор (84%).

Изследователите са задали по телефона и в персонални диалози пет въпроса, засягащи предходния ден: „ Изпитахте ли доста наслада? “, „ Чувствахте ли се добре отпочинали? “, „ Отнасяха ли се с почитание към вас през целия вчерашен ден? “, „ Много ли се смяхте или усмихвахте? “ и „ Разбрахте ли или научихте ли се на нещо забавно? “.

На последните места в класацията на 148-те страни, в които живеят най-щастливите хора в света, са Сингапур (46%), Армения (49%) и Ирак (50%). Много малко позитивни страсти изпитват още жителите на Сърбия, Йемен, Грузия, Беларус, Мадагаскар, Литва и Того.

България не е намерила място измежду първите 100 държави-лидери по позитивни страсти в света. Тя се подрежда директно с 57% след Румъния, Египет, Пакистан, Молдова, Украйна, които са с по 58%. В една група с България (също с резултат 57 на сто) са страни като Индия, Непал, Бахрейн, Турция и Хърватия. Ето 10-те най-позитивни страни в света.

1. Панама – 85%
1. Парагвай – 85%
3. Салвадор – 84%
3. Венецуела – 84%
5. Тринидад и Тобаго – 83%
5. Тайланд – 83%
7. Гватемала – 82%
7. Филипините – 82%
9. Еквадор – 81%
10. Коста Рика – 81%

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР