Седем-осем години е цикличността на пандемиите. Имахме късмет, че предишните

...
Седем-осем години е цикличността на пандемиите. Имахме късмет, че предишните
Коментари Харесай

Проф. Николай Витанов: Седем-осем години е цикличността на пандемиите

Седем-осем години е цикличността на пандемиите. Имахме шанс, че предходните две затихнаха преди да се разраснат, само че третата бе COVID-19. Това сподели математикът проф. Николай Витанов в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

Като най-големия си персонален триумф показва публикуването на математическата му доктрина за разпространяване на новините.

Според него компликацията за учениците по математика е поради това, че не са добре готови. „ Те получават знанията си от доста повече източници, а когато човек би трябвало да получава познания от доста източници нормално не съумява да получи задоволително ", добави той.

Математикът гл. помощник доктор Лъчезар Томов изясни, че още в далечната през 1974 година в отчет са разказани всички проблеми на просветителната система. „ Още оттогава излиза наяве, че има липса на повторения и извършения при учениците в час. Искаме прекалено много да преподадем на децата като материал, а прекомерно малко се развива като умения ", добави математикът.

„ Математиката е средство за разсъждения и метод да видите света. Човек би трябвало да учи, с цел да се наслаждения на чудесата на света. Математиката е значима, с цел да разберем сложността на заобикалящата ни среда ", сподели още той.

България има най-вече жертви на глава от популацията в света поради COVID-19, означи доктор Томов. „ В Канада и Англия пандемията продължава да има тежко заболели, тъй като те нямат толкоз голям % - над 1% от популацията, умряло. Тази зараза остава проблем, тъй като тя въздейства с други, последващи пандемии. Тя има сериозен резултат върху имунната система при преболедуване, изключително при неимунизирани въобще хора, което води до голям скок в случаите на скарлатина, нееднократен скок, който има избрана взаимозависимост с тази зараза. Това угнетяване води като цяло до едно по-болно общество ", изясни математикът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР