Седем обвинения за предумишлено убийство бяха повдигнати на стрелеца от

...
Седем обвинения за предумишлено убийство бяха повдигнати на стрелеца от
Коментари Харесай

След стрелбата в Чикаго: Седем обвинения за предумишлено убийство

Седем обвинявания за преднамерено ликвидиране бяха повдигнати на стрелеца от Чикаго. На 4 юли Робърт Кримо откри огън против участници в церемониал за националния празник на Съединените щати, убивайки 7 души и ранявайки десетки.

Вицепрезидентът Камала Харис направи ненадейно посещаване в предградието Хайленд парк, където се разигра нещастието. Харис похвали органите на реда за дейностите им и съобщи поддръжката си за локалната общественост. До момента се знае, че причинителят е работил самичък и възнамерявал нападението си седмици наред.

Ако бъде приет за отговорен, 21-годишният Робърт Кримо може да получи доживотна присъда без право на подмяна, разгласи основният прокурор на щата Илинойс Ерик Райнахарт.

" Прокуратурата повдигна обвинявания по седем точки за ликвидиране първа степен против Робърт Кримо. Това е първото от доста други обвинявания, които предстоят да бъдат повдигнати против него. Искам да подчертая това. Очакваме още десетки обвинявания ", съобщи Ерик Райнахарт, основен прокурор на щата Илинойс.

Разследването откри, че Кримо създава 70 безразборни изстрела по участниците в парада в Хайленд парк преди да избяга дегизиран. След 8-часово гонене полицията задържа причинителя у който е открито второ оръжие, сходно на употребяваното при офанзивата.

" Продължаваме да работим с нашите федерални сътрудници по всеки аспект от това добре проведено и деликатно планувано закононарушение ", добави Ерик Райнахарт, основен прокурор на щата Илинойс.

В дома на причинителя са открити още три огнестрелни оръжия. Робърт Кримо съумява да купи общо пет оръжия през последната година, макар че най-малко два пъти влиза в полезрението на полицията. Първият е от април 2019 година, когато е получен сигнал, че желае да се самоубие.

" Вторият случай е от септември 2019 година. Член на фамилията оповестява, че Кримо заплашва да убие всеки и че има сбирка от ножове. Полицията изземва от вкъщи му 60 ножа, кама и меч ", сподели още Крис Ковели, представител на полицията.

По това време няма съображение за задържането му нито информация, че има огнестрелни оръжия. Обвиняемият направи цялостни признания за дейностите си на 4 юли, само че остават неразбираеми претекстовете му.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР