Седем обекта в Банско и пет на Боровец имат издадени

...
Седем обекта в Банско и пет на Боровец имат издадени
Коментари Харесай

НАП запечата 7 обекта на Банско и 5 на Боровец

Седем обекта в Банско и пет на Боровец имат издадени заповеди за налагане на насилствената административна мярка "Запечатване на обект ", оповестиха от Националната организация по приходите (НАП).
Заповедите за запечатване са издадени след почналата при започване на годината зимна акция в туристическите центрове. При направените над 750 инспекции в курортния град и 140 в комплекс Боровец са открити общо 45 нарушавания.
Няма открит нито един опит за промяна на собствеността на обектите, при които е завършила процедурата по запечатване, за да се избегне мярката.
Според шефа на НАП-София Илияна Христова има наклонност за постоянна смяна във фискалната просвета и финансовата дисциплинираност.
Инспекторите на Агенцията ще запечатат и общо 10 обекта в Гоце Делчев, Разлог и Сандански и два в Самоков.
При десетки търговци е почнало целодневно наблюдаване с физическо наличие на инспекторите от столичната дирекция на Национална агенция за приходите, като се следи и за съблюдаване на трудовото законодателство. Целта на наблюдението е да се съпоставят оборотите, регистрирани за минали интервали, с записаните по време на инспекцията и при основни разлики компаниите да бъдат предлагани за цялостна проверка. Ежедневно в курортите обикалят патрулни двойки, които съблюдават за правилното държание на търговците и са в тяхна помощ за съвет при работа с фискалните устройства.
В инспекциите вземат участие и чиновници на Министерство на вътрешните работи. Тяхната дейна интервенция се е наложила при две инспекции. Едната е в хотел в Банско и една в търговски обект в село Баня.
При идните надпревари за кръг от международна купа по сноуборд данъчните ще следят непрекъснато обектите, които оферират храни, питиета и услуги на пистите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР