Седем нови детски площадки ще бъдат изградени в различните части

...
Седем нови детски площадки ще бъдат изградени в различните части
Коментари Харесай

„Младост“ ще се сдобие със седем нови детски площадки

Седем нови детски площадки ще бъдат построени в другите елементи на „ Младост “ и в кв. „ Полигона “. Това сподели пред БГНЕС краткотрайно изпълняващият длъжността кмет на региона арх. Румен Русев. Той посочи, че 280 000 лв. ще даде Столичната община за построяването на местата за игри.
 
„ Ще бъдат построени както комбинирани площадки, на които могат да играят деца на разнообразни възрасти, по този начин и площадки за деца до 3-годишна възраст и над 3 “, акцентира кметът.
 
Кога тъкмо ще станат факт тези седем площадки обаче към момента не е ясно, защото Столичната община не разполага с цялата сума. „ Първоначално беше заложено площадките да бъдат построени до 31 октомври, само че се оказа, че общината не разполага по всевъзможен начин вкупом. Най-вероятно площадките ще бъдат изграждани поетапно, като строителството им може да продължи и следващата година “, разяснява Русев.
 
Той съобщи, че към този момент е оповестена социална поръчка за избор на реализатори и акцентира, че работата ще бъде разпределена сред няколко компании. Две от тях ще могат да изградят най-много по две площадки, а другата ще построи три.
 
„ Процедурата е със съкратени периоди, тъй като е без обжалване и на дребна стойност. Нашата цел е изпълнителите да бъдат определени до 2-3 седмици “, посочи районният кмет.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР