Седем месеца след като беше сезиран, Конституционният съд ще каже

...
Седем месеца след като беше сезиран, Конституционният съд ще каже
Коментари Харесай

Конституционният съд се произнася за референдума за еврото

Седем месеца откакто беше сезиран, Конституционният съд ще каже дали е противоконституционно решението на Народното събрание, отхвърлило провеждането на референдум, ограничителен въвеждането на еврото преди 2043 година. 

Според болшинството, инициираният от " Възраждане " референдум, който събра доста повече от нужните 400 000 подписа, опонира на Конституцията и нарушава интернационалните контракти, измежду които и този за присъединението на България към Европейския съюз.

На назад мнение бяха " Възраждане " и " ИТН ", които, дружно с гласа на самостоятелния народен представител Радостин Василев, съумяха да съберат нужните 48 подписа за сезиране на Конституционния съд.

Партия " Възраждане " провежда митинг пред постройката на Конституционния съд по отношение на плануваното съвещание.

" Възраждане " събра към 600 000 подписа за референдума, само че за годни бяха приети към 470 000 - задоволително за провеждането на допитване. Парламентът обаче отхвърли референдума, а " Възраждане " внесе тъжба в Конституционния съд против решението на Народно събрание. 

Лидерът на " Възраждане " сподели, че от партията приготвят с европейските си сътрудници петиция, която да бъде импортирана в Европарламента и чака въпросът за запазването на лв. след изборите за европейски парламент да бъде подложен на най-високо равнище.

" Ще отиде в Брюксел, ще бъде коментирана в Европейския съвет. Ще бъде коментирана всеки ден, ще бъде коментирана в Европейската комисия. На процедура този въпрос занапред ще се разгаря ", разяснява Костадин Костадинов.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР