Седем компании спечелиха доверието на инвеститорите на финала на акселераторската

...
Седем компании спечелиха доверието на инвеститорите на финала на акселераторската
Коментари Харесай

7 компании получават общо 280 000 евро от Innovation Capital

Седем компании завоюваха доверието на вложителите на финала на акселераторската стратегия на Иновейшън Кепитъл и ще получат вложения общо за 280 000 евро. Инвеститорският ден се организира в Beach Hub Kavatsi.

Общият брой на кандидатствалите за финансиране започващи компании в акселераторската стратегия е над 100. Пролетният профил на акселераторската стратегия на Иновейшън Кепитъл беше ориентиран към хрумвания за електронна търговия, обучение, опазване на здравето и развлекателна промишленост. От всички кандидатствали общо 24 екипа минаха през програмата за акселерация, като единствено 11 екипа доближиха до показване на концепциите си пред журито на Инвеститорския ден.

Инвеститорският ден се организира в наличието на над 120 посетители на събитието. Изключително забавен е съставът на журито за оценка на капиталовите планове, който се състои от професионални вложители и капиталови мениджъри, като: Innovation Capital, Neo Gravity, Impetus Capital, Sofia Angel Ventures, Vitosha Venture Partners, Eleven, Съд на Европейските общности Angels Club, Ayana Capital и Silverline, представляващи огромна част от инвеститорската общественост в България.

На базата на направените презентации и отговорите на въпросите, капиталовите решения на журито се отчитаха в действително време на електронната платформа за гласоподаване REAL VOTE. Спечелилите 7 компании получиха стилни плакети и чек за осъществяване на инвестицията.

Компаниите, които се чака да получават финансиране от 40 000 евро (25 000 евро дялова инвестиция и 15 000 евро в услуги), са:
- програмен продукт за цифрова патология и диагностициране на онкологични заболявания; - високотехнологичен артикул за следене на значими витални индикатори на домашни любимци - кучета, в това число маршрут и местоположение; Closer 2 U - софтуерна иновация за хранене на бебета: 3D принтиран накрайник на биберон във формата на анатомично майчино зърно; - платформа за споделено работно пространство, даваща нови благоприятни условия за работна среда навън пространство, както и опция за спомагателни приходи на наемодателите; (Pharma Works) - решение в помощ на огромните фармацевтични компании и пациентите, нуждаещи се от характерно лечение; - портал за сигурна продажба на електронни билети; - B2B маркетплейс за образуване на спедиции по вода и въздух.
Иновейшън Кепитъл Фонд КДА, с главен вложител Фонд на фондовете, има вложения в над 60 компании на обща стойност над 5,5 млн евро. Общият брой на заетите лица в тези компании е над 150.

" Нашият екип посети регионалните градове в България и организира срещи с повече от 150 представители на локалните стартъп екосистеми. Срещнахме се с чудесни бизнесмени, които имат хъс да осъществят страхотните си хрумвания в сферите: обучение, здраве, развлекателна промишленост и електронна търговия. Успяхме да открием фирмите, в които ще влагаме. Вярваме, че посредством експертната ни помощ и дейното подпомагане на менторите в четирите вертикали, ще помогнем на стартъпите в програмата на XLRadar стабилно да развият бизнес концепциите си и да ги трансфорат в сполучливи български предприятия от интернационално значение ", сподели Ангел Ангелов, ръководещ сътрудник в Innovation Capital.

Събитието се осъществя с поддръжката на Община Бургас, Фонд за финансови вложения от групата на Българска Банка за Развитие (ББР) и Rocket Food.

За Иновейшън Кепитъл

" Иновейшън Кепитъл " АД е фонд управител, ръководещ фонд за рисков капитал в размер на 21,1 милиона евро за дялово и квази-дялово финансиране. Избран е като фонд управител от Фонд на фондовете ( " ФМФИБ " ЕАД) да ръководи запас по Оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност ", съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване и спомагателен капитал от самостоятелни частни вложители.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР