Седем израелски граждани са били арестувани миналия месец по подозрение,

...
Седем израелски граждани са били арестувани миналия месец по подозрение,
Коментари Харесай

Седмина евреи, имигранти от Азербайджан, са шпионирали за Техеран

Седем израелски жители са били задържани предишния месец по съмнение, че са шпионирали за Иран в продължение на две години , като са изпълнявали стотици задания по разпореждане на Ислямската република, оповестиха прокурори в понеделник.

" Това е един от най-тежките случаи, които в миналото сме разследвали . Съществува действителна опция главното обвиняване да бъде за подкрепяне на врага по време на война, за което се планува смъртно наказване или пожизнен затвор ", съобщи основен контрольор Ярон Бинямин, който оглавява отдела за тежки закононарушения " Лахав 433 " на израелската полиция.

Сред обвинените, всички поданици на Хайфа и северната част на страната, емигрирали от Азербайджан, са боец, който е дезертирал от армията, както и двама малолетни на възраст 16-17 години. Те са изпълнили към 600 задачи в продължение на две години, оповестяват управляващите .

Възрастните задържабу са Азис Нисанов, Александър Садиков, Вячеслав Гушчин, Евгений Йофе и Игал Нисан, а малолетните не са посочени .

Според съмненията един израелец в началото е бил вербуван за шпионската работа от някого в Азербайджан, който свързал израелеца с турски медиатор, наричащ себе си " Ал Хасан ", след което били вербувани и останалите членове на групата.

Твърди се, че израелците са взаимодействали с двама ирански сътрудници, които са се наричали " Алхан " и " Орхан ", със съзнанието, че информацията, която предават, може да заплаши страната.
 Израел разруши иранска шпионска мрежа
Израел разруши иранска шпионска мрежа

Полицията съобщи, че пробивът в сигурността е измежду най-сериозните, виждани в миналото от Израел

" Те отчаяно искаха задания, тъй като се нуждаеха от пари ", споделя полицейски източник.

Заподозрените са упрекнати в снимане и събиране на информация за бази и уреди на ЦАХАЛ, в това число щаба на защитата " Кирия " в Тел Авив и военновъздушните бази " Неватим " и " Рамат Давид ", от името на ирански сътрудници, с които са били в контакт посредством турския медиатор.

Някои от местата, за които обвинените са упрекнати, че са разузнавали, са станали обект на набези след експлоадирането на войната предходната година: Базата в Неватим е била обект на две ирански ракетни офанзиви, а Рамат Давид е бил обект на офанзиви от страна на Хизбула .
 Бен-Гвир праща палестинците в други страни: Земята на Израел е наша!
Бен-Гвир праща палестинците в други страни: Земята на Израел е наша!

Това съобщи министърът на двудневна конференция навън, озаглавена " Подготовка за презаселване на Газа "

Заподозрените са упрекнати и в събиране на информация за батареите на " Железния купол ", пристанищата и енергийната инфраструктура, в това число електроцентралата в Хадера.

Твърди се, че израелците са получавали от своите ръководители к арти на стратегически обекти, в това число на подготвителната база " Голани " , която беше изумена при смъртоносна офанзива с дрон по-рано този месец.

Освен това се твърди, че те са докладвали на иранските си контакти за директните въздействия на снарядите след иранската офанзива против Израел през април - информация, която би могла да помогне на Ислямската република да усъвършенства прецизността на бъдещите си удари.
 Залп от ракети на Хизбула против Израел и ответен огън по Ливан
Залп от ракети на Хизбула против Израел и ответен огън по Ливан

" Хизбула " оповестява за ракетен удар по по военна база край Хайфа

" В рамките на следствието бяха конфискувани доста материали, събрани от членовете на мрежата и предадени на ирански сътрудници, в това число фотоси и видеоклипове на доста бази на Израелските отбранителни сили в цялата страна, пристанища и енергийна инфраструктура в Израел, и то до момента в който страната е във война на няколко фронта ", съобщи почитан чиновник на Шин Бет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР