Седем години след референдума за Брекзита над 50% от хората

...
Седем години след референдума за Брекзита над 50% от хората
Коментари Харесай

Мнозинството от британците оценяват като грешка напускането на ЕС

Седем години след референдума за Брекзита над 50% от хората считат, че Англия е позволила неточност, демонстрира ново изследване на публичното мнение, представено от ДПА.

Проучването е извършено измежду 1525 пълнолетни лица при започване на юни. Само 34% от тях към момента считат, че Брекзит е бил вярното решение.

Резултатите, оповестени от института " Тони Блеър ", демонстрират също, че 18% от гласувалите за овакантяване на Европейски Съюз към този момент считат, че решението е било неправилно. Близо 80 на 100 считат, че Обединеното кралство би трябвало да има по-тесни връзки с Европейски Съюз в бъдеще, като 43% желаят Обединеното кралство да се причисли още веднъж към Европейски Съюз, а 13% избират връщане единствено към единния пазар.

Малко над една пета от хората поддържат по-тесни връзки с Европейски Съюз, само че не като член или част от единния пазар.

Данните са представени от нов отчет, в който се преглежда по какъв начин Обединеното кралство може да усъвършенства връзките си с Европейски Съюз след Брекзита. Авторите на изследването предизвестяват, че " възгледите на гласувалите на референдума през 2016 година не наподобява да са се трансформирали трагично ".

" Вместо това основен фактор за тази смяна са настройките на тези респонденти на възраст сред 18 и 24 години, които не са дали своят вот през 2016 година, само че значително считат решението за овакантяване за неправилно ", показват създателите. " По-голямата част от смяната наподобява се дължи на навлизането на по-млади хора в електората, а не на това, че забележителна част от гласувалите за овакантяване са трансформирали мнението си ".

Сред предложенията, изложени от института, са поощряване на държавното управление на Обединеното кралство непринудено да приведе в сходство с европейските правила наредбите за стоките, в това число разпоредбите за продуктите и стандартите за сигурност на храните. Според подкрепяния от експремиера сър Тони Блеър мозъчен концерн това би могло да стане предходник на договаряния с блока за по-тясно регулаторно координиране на санитарните и фитосанитарните ограничения.

В отчета се предлага също по този начин да се обвържат системите за търговия с излъчвания на Обединеното кралство и Европейски Съюз, както и да се контракти реципрочна скица за продан на младежи, като в същото време се усъвършенства подвижността на предприемачите. Освен това се приканва и за включване на така наречен " стратегическа опора " в границите на актуалното комерсиално съглашение, който да послужи като основа за взаимна рамка за външната политика и защитата.

Ръководителят на отдела за политическо управление в института разяснява: " Нашето изследване демонстрира, че огромно болшинство от английската общност признава, че Брекзит в настоящия си тип не работи и би желало Обединеното кралство да се сближи с Европейски Съюз ". " Това основава доста политическо пространство за напредване на дебата напред от повторното водене на остарели борби за това дали Брекзит е бил верен или не, към разискване на това по какъв начин би трябвало да наподобяват усъвършенстваните бъдещи връзки с Европейски Съюз ", акцентира той. " Европейски Съюз постоянно ще остане основен стратегически съдружник ".


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР