Седем години след появата си на телевизионния екран "Север Юг"

...
Седем години след появата си на телевизионния екран "Север Юг"
Коментари Харесай

Един от най-успешните турски сериали се завръща в родния ефир

Седем години след появяването си на телевизионния екран "Север Юг " продължава да е една от най-гледаните и харесвани поредици в Турция. Според класациите е измежду 20-те най-хубави турски сериала на всички времена и измежду най-продаваните по света турски телевизионни поредици, а Къванч Татлъту прави най-силната роля в кариерата си досега. Историята за двама братя, които се пробват да оцелеят в свят, изпълнен с голям брой трудности и неистини, ще заплени феновете с паметния сериал „ Север Юг “ – от 23 август в 21.00 ч. всяка делнична вечер по DIEMA FAMILY.

Двамата братя имат разнообразни упоритости и пътища, и единственото, което ги свързва, е Джемре - момичето, което обичат… Кузей Текиноолу (Къванч Татлъту) е несклоняем бунтовник, подготвен да се бори в името на правдата и положителното и даже да употребява юмруците си, в случай че е належащо. Още от дете Кузей постоянно се забърква в неприятности, а желанието му е да стане боец е по-силно от всичко. Пълна негова диаметралност е по-големият му брат Гюней (Буура Гюлсой), който е спокоен, толерантен, логически и работлив, само че не всичко, което прави, е с положително желание. Гюней има упоритостта да се откъсне от дребния свят, който татко им е основал за тях, и да заживее един по-добър живот. Въпреки огромните разлики в характерите, двамата братя постоянно са намирали метод да се схващат досега, в който Джемре (Йойкю Карайел) и нейната майка се реалокират да живеят в техния квартал. Ден преди значим изпит на Гюней в университета, Кузей взема решение да се изясни в обич на Джемре, само че тогава схваща, че тя и брат му са двойка и това води до драматичен инцидент…

Докато Кузей излежава 4-годишна присъда, Гюней е признат в влиятелен университет и по всичко наподобява, че е на път да сбъдне фантазиите си. Има добра работа, възнамерява да подписа брак с Джемре, а негова колежка от университета на име Бану (Баде Ишчил), която произлиза от богато семейство, е влюбена в него. След като Кузей е освободен от пандиза животът на всички се трансформира. Семейството му пази огромна загадка, с която има намерение да живее до края на живота си. Тя ще е повода двамата братя да се отчуждят и сближат по едно и също време. Ще бъде техен непрекъснат сателит, до момента в който се борят за сърцето на обичаната...

Силното актьорско наличие на Къванч Татлъту и цялостното обединение с облика на Кузей са измежду аргументите за триумфа на сериала, а почитателите цитират репликите и жестовете на основния воин Кузей. 28-годишният тогава артист бе на върха на славата с купата най-хубав модел в Турция и в света, с функциите му в сериалите "Перла ", "Двама вечно " и "Забраненият плод " и присъединяване му като посетител артист в няколко епизода на различен паметен сериал - "Езел ". Според критиците в "Север Юг " Къванч се появява напълно друг, изтрил всички следи от предходните си превъплъщения - от фигурата, за няколко месеца той отслабва с 11 кг, през изражението на лицето до езика на тялото. Независимо от положителните му достижения в идващите сериали - "На Русия с обич " и "Дръзки и красиви ", феновете и до момента свързват Къванч най-много с героя му Кузей. Само за тази роля той получава 15 награди, а броят на всичките му оценки за актьорско майсторство досега - 36, неведнъж надвишават функциите му. Освен в малкия екран, Къванч се снима в четири игрални кино лентата, като последните два - "Мечтата на пеперудата " и "Хайде бе, сине ", също му донесоха награди. В момента взе участие в нов филм. През февруари 2016 година Къванч и Башак, която е с шест години по-възрастна от него и е фешън стилист, се ожениха в турското посолство в Париж. Голямата уязвимост на Къванч са моторите и хубавите коли. През юни той си купи следващата скъпа играчка - Porsche 911 Carrera 4S, която му коства един милион турски лири.

След "Север Юг " и Буура Гюлсой, който извършва ролята на брата на Кузей - Гюней, също прави сполучлива кариера. През последните пет години той взе участие в пет сериала, един игрален филм и направи първата си лента "Махалата ", на която е сценарист и режисьор. Архитект по обучение, Буура Гюлсой, който през февруари стана на 36 години, има зад тила си брак, траял едвам година, с актрисата и телевизионна водеща Бурджу Кара. Голямата му обич е фотографията и в никакъв случай не се разделя със остарелия си Nikon D70.

За Йойкю Карайел, която извършва ролята на Джемре - момичето, поради което водят война двамата братя, "Север Юг " е първият опит в малкия екран и киното. 21-годишната тогава Йойкю следва театрално майсторство в Истанбулския университет, само че към този момент има две награди за първото си присъединяване в професионална театрална режисура. След "Север Юг " тя взе участие в два сериала и е с основни функции в четири игрални кино лентата, за които получава няколко награди. На 11 юли Йойкю се омъжи за известния турски рок артист Джан Бономо, който показа Турция на Евровизия през 2012 година.

В "Север Юг " взе участие и Зерин Текиндор, обичаната актриса на режисьорката Хилял Сарал. Зерин, която в първата им взаимна работа в "Забраненият плод " направи впечатляващата роля на Мадмоазел и българските фенове познават от "Черна обич ", в "Север Юг " играе фризьорката Гюлтен, майка на Джемре.

Като деня и нощта. Като севера и юга. Двама братя, два полюса и едно обичано момиче. Не пропускайте хитовия сериал „ Север Юг “ - от 23 август в 21.00 ч. всяка делнична вечер по DIEMA FAMILY.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР