Седем години след изграждането на консултирания от Ахмед Доган хидровъзел

...
Седем години след изграждането на консултирания от Ахмед Доган хидровъзел
Коментари Харесай

ГЕРБ искат разследване на изграждането на Цанков камък

Седем години след построяването на съветвания от Ахмед Доган хидровъзел " Цанков камък ", ГЕРБ изиска прокуратурата да каже дали има нарушавания и корупция при построяването на язовира и ВЕЦ-а, само че и дали оборудването е нужно на енергетиката, заяви „ Медиапул “. Десислава Атанасова и Александър Ненков от ГЕРБ, които внесоха сигнала, обявиха, че хидровъзелът има негативна норма на възвръщаемост, а може и да се окаже рисков за популацията " с оглед съдържимост, спукана чашка и пропускливост на мембраната ".

Още в петък ръководещите разясниха, че едвам 7 години след завършването на знаковия за Тройната коалиция план, към този момент се постанова да се заделят средства за сериозен ремонт.

" Затова би трябвало задълбочена инспекция, считаме, че основният прокурор и подчинените му имат сходна експертиза, да се вземат мненията на редица специалисти и да се надяваме, че напълно скоро цялото ни общество ще разбере дали този план, струващ 1 милиарда лева, е бил нужен за обществото ", сподели Атанасова. Тя напомни, че планът е стартиран при държавното управление на Тройната коалиция, а сътрудника й Александър Ненков разгласи, че пристигналият по-късно кабинет на ГЕРБ не е имал различен вид с изключение на да влага още 100 млн. лева в хидросъоръжението, или то " да стои като монумент на нелепостта и няма никаква изгода от него ".

Ненков означи, че " Цанков камък " се е оскъпил 3 или 4 пъти, с цел да стигне до сегашната си стойност.

Сигналът не е против съответни виновни лица, само че двамата депутати подсетиха, че планът започва, когато енергиен министър е бил Румен Овчаров, а негов заместител Корнелия Нинова.

" Цанков камък " стана най-известен с това, че съветник по плана бе сегашният почетен водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган, който по време на приемането на хонорар от близо 2 млн. лв., бе народен представител и водач на партията си, която участваше в съдружното държавно управление на Сергей Станишев. Доган беше и тестван за конфикт на ползи, само че Върховният административен съд го оправда.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР