Седем години и четири месеца - толкова трябваше да чака

...
Седем години и четири месеца - толкова трябваше да чака
Коментари Харесай

"Чудех се дали някога ще стане отново": Алонсо постави рекорд с подиума в Катар

Седем години и четири месеца - толкоз трябваше да чака Фернандо Алонсо, с цел да се качи още веднъж на подиума в съревнование от Формула 1. Испанецът финишира на трето място в след Люис Хамилтън и Макс Верстапен и сложи връх, който надали е желал - за най-вече надпревари, минали сред два подиума. Той трябваше да чака 105 надпревари, с цел да бъде още веднъж на почетната стълбичка. За последно испанецът се качи на подиума на 27 юли, 2014 година, когато приключи на второ място с " Ферари " в Гран при на Унгария.

Последваха осем надпревари с " Ферари " през 2014 година, 77 с " Макларън " в интервала 2015-2018, както и 19 с " Алпин " тази година, в които той не успяваше да се класира измежду най-хубавите трима. В Катар обаче 40-годишният испанец съумя.

" Щастлив съм, явно е много дълго очакване, тъй че се веселя. Победата си е победа, тъй че този подиум не може да е измежду най-високите достижения, само че въпреки всичко се веселя, тъй като си споделих " най-сетне ". Бяхме доста близо няколко пъти този сезон, само че се чудех дали в миналото още веднъж ще стигна до подиума в кариерата си ", сподели Алонсо, който се завърна във Формула 1 с " Алпин " през този сезон след две години в други моторни спортове.

Двукратният международен първенец е едвам третият водач, навършил 40 години, който стига до подиума в последните 35 сезона, след Найджъл Менсъл през 1994 година и Михаел Шумахер през 2012 година


© Reuters

Алонсо два пъти беше покрай подиум през този сезон - в Унгария и в Турция. В Унгария той остана четвърти, само че беше с съществена заслуга за успеха на съотборника си Естебан Окон. Алонсо чака още по-добри резултати през 2022 година, когато във Формула 1 ще има нови правила.

" Планът постоянно е бил да сме подготвени за идната година и новите правила. Да се надяваме, че ще бъдем конкурентни. Без 2021 година няма по какъв начин да съм подготвен за идващия сезон поради сходни надпревари. Трябва да се разбере тактиката с гумите, ръководството им, старта, равнището на риск в разнообразни елементи от надпреварата. Този сезон е добра подготовка, тъй че към този момент се усещам подготвен ", сподели Алонсо.

Попитан дали следващата година ще може да бъде по-близо до Люис Хамилтън и Макс Верстапен, испанецът отговори: " Би било фантастично да се боря с тях. Двамата са страхотни и съм благополучен, че съм на подиума в Катар с тях. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР