Седем двойки с репродуктивни проблеми са поискали финансова помощ от

...
Седем двойки с репродуктивни проблеми са поискали финансова помощ от
Коментари Харесай

7 двойки искат пари за бебета

Седем двойки с репродуктивни проблеми са поискали финансова помощ от Община Асеновград за ин витро процедури. При позитивен избор на локалния парламент всяка ще получи до 2000 лв. помощ. Сесията е през днешния ден.

Правилник за финансово подкрепяне в региона на асистираната репродукция бе признат от Общинския съвет на Асеновград през 2012 година. От началото на ин витро финансирането общината е помогнала на 53 фамилии в напъните им да станат родители.

Отпуснатите финансови средства са в размер на над 170 000 лв..  Родени са 25 бебета и едно е на път. Това са 47% успеваемост на общинската стратегия за асистирана репродукция в Асеновград.

За миналата 2017 година са подкрепени 17 фамилии в желанието им да се снабдят с дете, на които е отпусната обща сума от 34 00 лв.. Основните преимуществата на процедурата за кандидатстване за финансова помощ за асистирана репродукция в община Асеновград са, че програмата за подкрепяне на лекуване на безплодието няма финансов предел.  

Финансира се освен ин витро процедурата, а и останалите предхождащи и съпътстващи процедури и проучвания. Това обичайно подкрепяне на двойки с репродуктивни проблеми неотдавна донесе на кмета на Асеновград доктор Емил Караиванов премия от Фондация „ Искам бебе ”.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР