Седем души, замесени в трафикантската схема, довела до смъртта на

...
Седем души, замесени в трафикантската схема, довела до смъртта на
Коментари Харесай

Осъдиха 7 души за трагедията с камиона-ковчег във Великобритания

 Седем души, забъркани в трафикантската скица, довела до гибелта на 39 виетнамски мигранти, открити в хладилен камион във Англия, бяха наказани във Виетнам, съобщи Българска телеграфна агенция.

Това са първите присъди, свързани с тази покруса, извадила на показ рисковете, свързани с незаконната имиграция - безскрупулни трафиканти се възползват от уязвимостта на претендентите, които постоянно свършват в някое студио за маникюр или незаконна плантация за развъждане на канабис в Обединеното кралство, държани в полуробско положение. 

На процеса в централната провинция Хатин, четирима виетнамци на възраст от 26 до 36 години бяха приети за отговорни по обвинявания в " образуване на незаконен трафик на мигранти " и наказани на от 2,5 до 7,5 години затвор. Трима подсъдими се разминаха с условно отнемане от независимост.

На 23 октомври предходната година телата на 31 мъже и 8 дами, в това число две 15-годишни девойки, бяха открити в камион източно от Лондон. Наблъскани в резервоар, пътувал от белгийския град Зеебрюге, хората са умрели от задушаване. Много от починалите бяха родом от безпаричен район в Централен Виетнам, където фамилии задлъжняват с хиляди долари, с цел да изпратят някой родственик незаконно във Англия, с вярата той да откри там доходоносна работа.

Редица забъркани в тази ситуация бяха изправени на съд във Англия, в това число водачът на камиона. Те се признаха за отговорни в неумишлени убийства. Обвинения бяха повдигнати също против 13 обвинени във Франция и още 13 в Белгия, напомня Франс прес.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР