Седем души загинаха при пожар в къща за гости в

...
Седем души загинаха при пожар в къща за гости в
Коментари Харесай

Румънските власти разследват причините за пожар в къща за гости, при който загинаха 7 души

Седем души починаха при пожар в къща за посетители в село Тохани, в южния румънски окръг Прахов. Оказва се, че постройката е функционирала без позволение за градеж, оповестяват локални медии. Префектът на Прахова Вирджил Нану разпореди инспекции във всички къщи за посетители в окръга.
Прочетете още
От Департамента за изключителни обстановки на Румъния осведомиха, че през 2019 година по този обект е осъществена " инспекция всъщност ", открити са шест нередности, една от които е отстранена и са издадени шест предизвестия.

Националната дирекция за битка с корупцията на Румъния стартира да проверява работата на курорта, в който се намира изгорялата къща, поради съмнения, свързани с това по какъв начин обектът се е разминал единствено с някои предизвестия, макар че са били открити съществени нередности, за които е трябвало да бъдат наложени санкции.

От първите огледи излиза наяве, че пожарът е избухнал на горния етаж на постройката и има подозрения, че е породен съзнателно, написа вестник “Адевърул ”. Единият от туристите, които са отседнали в къщата за посетители, е обвинен за палежа. Става дума за пийнал мъж, който се е скарал със брачната половинка си и след скандал е бил изпъден от къщата. Разглежда се и хипотезата за нередовност в котела на дърва в комплекса.

Корнел Динику, който се показва за притежател на комплекса, само че не попада в Търговския указател, споделя в свои минали изявленията, че е алармирал за проблеми, свързани с електроснабдяването, заради което се е наложило закупуването на генератори за електричество.

По случая е формирано произвеждане за непредумишлено ликвидиране. Специалисти от Националния институт по криминалистика ще се включат в следствието, а специалисти от Националния институт за научноизследователска и развойна активност по минна сигурност и противоексплозивна отбрана дойдоха на място, с цел да проверяват повода за пожара.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР