Седем души загинаха, а най-малко осем бяха ранени при катастрофа

...
Седем души загинаха, а най-малко осем бяха ранени при катастрофа
Коментари Харесай

Седем души загинаха при катастрофа и взрив на магистрала във Флорида

Седем души починаха, а минимум осем бяха ранени при злополука с присъединяване на два тежкотоварни и два леки автомобила на автомагистрала във Флорида, провокирала разлив на дизелово гориво и голям пожар. Сред жертвите има пет деца. Това оповестиха през днешния ден американските управляващи, представени от Асошиейтед прес.

Катастрофата е станала на Междущатската автомагистрала 75 на към 1,5 км южно от град Алачуа, близо до окръжния град Гейнсвил. В резултат на нея на пътя се разлели 189 литра дизелово гориво и избухнал пожар, споделиха управляващите.

Представител на полицията съобщи на конференция, че петте починали деца са били в микробус, пътувал към увеселителния център "Дисни уърлд ". Друг човек намерил гибелта си в единия от камионите.

Вини Де Вита, лидер, който е пътувал по същото време оттова и избегнал злополуката за малко, съумял да види какво се е случило и споделя, че след удъра от конфликта се чула детонация и той видял кълбо от пламъци. Пожарникарите потушили пожара, зародил след детонацията. Той бил толкоз мощен, че развалил пътя.

Това е най-тежката акцидент на Междущатска автомагистрала 75 в региона на окръг Алачуа от януари 2012 година, когато 11 души починаха при верижна злополука поради композиция от гъста мъгла и пушек над пътя, който минава през естествен резерват, отбелязва Асошиейтед прес. Тогава управляващите бяха подложени на критика, че макар влошените условия не са били затворили пътя, и след това бяха сложени камери, датчици и огромни електронни табели, с цел да предотвратят сходни произшествия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР