Седем души загинаха, а 18, сред които 11-годишно дете, бяха

...
Седем души загинаха, а 18, сред които 11-годишно дете, бяха
Коментари Харесай

Нови ракетни удари по Харков, поразено е общежитие за хора с увреждания, има загинали и ранени

Седем души починаха, а 18, измежду които 11-годишно дете, бяха ранени при нови съветски ракетни удари против Харков. Това заяви регионалният шеф Олег Синегубов в канала си в Телеграм, съобщи dir.bg.

По думите му нощес първо е изумено общежитие, което са обитавали хора с повреден слух. След офанзивата е избухнал и пожар.

„Най-ужасното е, че хората в постройката не можеха да чуят сирените за предизвестие, нито да извикат на спасителите отдолу под руините“, добави Синегубов.

Пострадалите са настанени в болница, като един мъж е в тежко положение. Спасителните екипи пък не престават работа, търсейки оживели под руините.

Президентът Володимир Зеленски осъди офанзивата. „Подъл и безсрамен удар по цивилни, който няма никакво опрощение и демонстрира безсилието на агресора“, написа той в „Телеграм“. „Няма да извиним, ще отмъстим“, добави украинският водач.

Кметът на Харков Игор Терехов добави, че след първичната офанзива против общежитието, рано тази заран – към 4.30 часа, по града са нанесени минимум четири ракетни удара.

„След обстрела има доста огромен пожар в региона на Холодногорск. Административна постройка е в пламъци. Според управлението на Държавната работа за изключителни обстановки част от нея се е срутила“, сподели той.

Намиращ се на към 40 км от съветската граница в североизточната част на Украйна, Харков постоянно е цел на удари на съветската войска от началото на нахлуването в края на февруари. Войските на Москва обаче по този начин и не съумяха да завладяват града. Стотици цивилни са били убити в Харковска област за това време, демонстрират публични данни на украинските управляващи.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР