Седем души, сред които три деца, загинаха при пожар в

...
Седем души, сред които три деца, загинаха при пожар в
Коментари Харесай

Расте броят на жертвите на пожара в руски мол

Седем души, измежду които три деца, починаха при пожар в търговски център в съветския град Кемерово . Пострадали са 30 души, които са откарани в лечебни заведения . Евакуирани са над 100 гости. По-рано бе обявено, че със 17 души, за които се допуска, че са в мола, околните им не могат да се свържат.

Пожарът избухна в неделя на четвъртия етаж на комерсиалния център . За потушаването на огъня работя т близо 300 пожарникари и спасители и 62 единици техника . Гасенето на огнената буря продължав а, като пожарът е локализиран отчасти . Поради структурата на постройката с м ного загради и обилие на запалими материали пожарът е с висока степен на трудност, съобщи районен представител на министерството на изключителните обстановки.

Спасителите към този момент са претърсили първия и втория етаж, стигнали са до третия, само че още не могат да си пробият път до четвъртия етаж, където е огнището на пожара.
 
Търговският център е открит през 2013 година На територията му с обща повърхност 23 000 кв. м има паркинг за 250 автомобила, магазини, зала за боулинг, детски център и кино.

Министърът на изключителните обстановки Владимир Пучков излетя за Кемерово, с цел да управлява на място избавителната интервенция, която ще продължи и през нощта
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР