Седем души, сред които и три деца, са пострадали при

...
Седем души, сред които и три деца, са пострадали при
Коментари Харесай

След бурята във Варна: 3 деца пострадаха при счупване на стъкло в голям магазин

Седем души, измежду които и три деца, са потърпевши при мощната стихия във Варна през вчерашния ден. Причината за случая е счупено от ураганния вятър стъкло на огромен магазин за детски артикули. Пострадалите нямат тежки пострадвания и са освободени за домашно лекуване.

Варна

Внезапна стихия, съпроводена с проливен дъжд и вятър, достигащ до 16 метра в секунда, е счупил стъклото на магазина.

Младен Тодоров, който е бил мястото на случая, по знамение се отървал без пострадвания.
Младен Тодоров: Част от стъклата паднаха върху самия ескалатор, имаше дребни деца на по 1, 2 години. Нямаше потребност от оказване на помощ, просто бяха окървавени хората, имаха рани, които помогнахме да спрат - с хавлии, с каквото има.
Хората упрекват за случая некачественото строителство на магазина.
- Не може да се случи такова нещо в едно публично място, където толкоз доста деца има и възрастни! Не е обикновено да се счупи такова стъкло, в случай, че няма нищо на близо, което да се блъсне в него! Значи не са подхванати ограничения - не е инсталирано добре или е фино!- Или бурята е била доста мощна, или прозорецът не е изработен както би трябвало. Нямам друго пояснение!
Близо 50 сигнала за паднали дървета, счупени клони и стъкла са подадени на телефон 112. Пострадали са и доста коли. Екипи на пожарната във Варна не престават да отстраняват вредите.

Предното стъкло на рейс, цялостен с пасажери, е паднало от мощния вятър по време на бурята. За благополучие няма потърпевши. Огромен клон е паднал върху лек автомобил и по знамение не е умъртвил водача, който е бил вътре. Дърво събори и оградата пред храма " Свети Атанасий " в морския град.

В региона има подадени десетки сигнали за скъсани жици, провокирали пожари, които към този момент са потушени. Временно е било спряно и електрозахранването във Вълчи дол, само че към този момент е възобновено.
 Бурята нанесе материални вреди във Варна Бурята нанесе материални вреди във Варна
За благополучие няма потърпевши хора във Варна и във Варненска област. Щетите са главно от паднали дървета, които са препречили улици. Прекъсната е електро...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР