Седем души са загинали вчера при руски обстрел по украинския

...
Седем души са загинали вчера при руски обстрел по украинския
Коментари Харесай

Нов обстрел на Херсон взе 7 жертви, над 15 000 са безследно изчезналите в Украйна

Седем души са починали през вчерашния ден при съветски обстрел по украинския град Херсон, съобщи ДПА.

Градът бе подложен на артилерийски огън и на обстрел с реактивни системи за залпов огън, сподели регионалният шеф Ярослав Янушевич. В резултат на офанзивата починаха 7 души, а към 20 са ранени.

Украинските сили си върнаха контрола върху Херсон в средата на месеца. Руските войски се изтеглиха от него и заеха позиции на другия бряг на р. Днепър, откъдето не престават с обстрела по града, прибавя Българска телеграфна агенция.

Междувременно Международната комисия за изчезнали лица заяви, че над 15 000 души са в неопределеност от началото на войната в Украйна, заяви, представена от Ройтерс.

Базираната в Хага организация, основана след войните на Балканите през 90-те години, отвори офис в Киев, с цел да помогне на Украйна да документира и търси хора в неопределеност.

Матю Холидей, програмен шеф на организацията за Европа, съобщи, че не е ясно какъв брой хора са били интернирани, арестувани в Русия, какъв брой от тях са живи и какъв брой са умряли и са били заровени в спонтанни гробове.

Процесът на следствие на изчезналите в Украйна ще продължи години след края на сраженията, съобщи Холидей в изявление за Ройтерс. " Числата са големи и провокациите, пред които е изправена Украйна са големи ", добави Холидей, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР