Седем души са загинали в американския щат Тексас, след като

...
Седем души са загинали в американския щат Тексас, след като
Коментари Харесай

Седмина убити в Тексас. Джип мина през автобусна спирка

Седем души са починали в американския щат Тексас , откакто автомобил е блъснал група на автобусна спирка наоколо до подслон за бездомни и мигранти, заяви Би Би Си.

Инцидентът е станал в град Браунсвил, покрай границата с Мексико, към 08:30 ч. локално време (14:30 ч. по Гринуич).

Най-малко шестима души бяха ранени, някои от тях тежко.

Шофьорът е бил задържан и му е повдигнато обвиняване. От полицията в Браунсвил оповестяват, че не е ясно дали случаят е бил тенденциозен.

В по-ранни известия на американските медии полицията беше представена да споделя, че наподобява става въпрос за съзнателно нахлуване.

Директорът на намиращия се наоколо център " Епископ Енрике Сан Педро Озанам " Виктор Малдонадо съобщи, че записите от охранителните камери демонстрират джип, който " минава на светофара, който е на към стотина метра , и просто минава през хората, които са седели там на автобусната спирка ".

Той съобщи пред Асошиейтед прес, че множеството от жертвите са венецуелски мъже.
 Най-малко 9-ма убити при пукотевица в търговски център в Тексас
Най-малко 9-ма убити при пукотевица в търговски център в Тексас

Други седмина са в болница

Лейтенант Мартин Сандовал от полицейското ръководство на Браунсвил заяви пред локалните медии, че водачът също е бил откаран в болница за лекуване и му е изработен тест за опиати и алкохол.

Според чиновници на американската гранична защита в град Браунсвил в последно време се следи внезапно нарастване на броя на идващите незаконни мигранти.

Г-н Малдонадо съобщи пред локалните медии, представен от АП, че през последните два месеца центърът " Озанам " - подслон за нощувки, който може да побере до 250 души, е приемал до 380 души дневно .
 1 погубен при пукотевица на празненство за дипломиране в Тексас
1 погубен при пукотевица на празненство за дипломиране в Тексас

Няма задържани

Миналия месец управляващите в Браунсвил оповестиха бедствено състояние, следвайки други гранични градове в Тексас, които направиха същото.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР