Седем души са задържани, а 25 са обявени за издирване

...
Седем души са задържани, а 25 са обявени за издирване
Коментари Харесай

Прокуратурата издирва с европейска заповед за арест 25 участници в наркогрупа

Седем души са арестувани, а 25 са оповестени за търсене за присъединяване в проведена незаконна група, която се занимавала с разпространяване на опиати. За някои от търсените е издадена и европейска заповед за арест.

Една от най-големите групи за разпространяване на опиати в България е била разкрита предходната седмица, оповестиха на брифинг шефът на профилираната прокуратура Димитър Франтишек и зам.-директорът на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " Стоян Темелакиев.

Според проверяващите в бандата са взели участие общо 32-ма души. Франтишек изясни, че водачи са трима души, само че не заяви имената им. Мащабната незаконна организация работела в три посоки – продавали разнообразни типове опиати на едно над 50 кг., управлявали дилърска мрежа и снабдявали с дрога нощни заведения в цялата страна, изясни Темелакиев.

Разследващите са разкрили, че групата има две оранжерии за канабис, едната от които е в Русе. В индустриално хале проверяващите са намерили 1500 стръка растения от рода на конопа. Сред опиатите, които са били пласирани, са хероин, кокаин, екстази и други

" Преди към две години беше публикувана брошура на територията на София с название " Те тровят децата ни " със фотоси на лица, за които към оня миг се твърдеше, че са разпространители на дрога. Част от тях са от незаконната група, която беше обезвредена предходната седмица ", изясни прокурор Франтишек. Някои от участниците в незаконната група, са били пребивани, с цел да пласират опиати.

" Продавали са на едро и на по-малки групи на територията на София. Работили са и на други места в цялата страна. Действали са от 4-5 години. По разбиването на групата се работи от 2 години и половина ", изясни наблюдаващият прокурор Красимир Тренчев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР