Седем души са били подслушвани незаконно през 2021 година, е

...
Седем души са били подслушвани незаконно през 2021 година, е
Коментари Харесай

Бюрото за контрол на СРС: 7 души са били подслушвани незаконно през 2021 г.

Седем души са били подслушвани нелегално през 2021 година, е открила инспекция на

За 2021 година в НБКСРС са постъпили 142 сигнала от жители с изказвания, че по отношение на тях са прилагани непозволено СРС. Националното бюро се е самосезирало във връзка с 149 лица, завършени са инспекциите по 246 преписки, а по 28 не престават и през 2022 година

По мотив медийни изявления и постъпило писмо от Временната комисия за следствие на обстоятелства и условия при потребление на сълзотворен газ, използването на мощ и помощни средства от Министерство на вътрешните работи, осъществени на 10 юли и 2 септември 2020 година против протестиращи жители, както и за следствие на обстоятелства и условия, свързани с използване на специфични разследващи средства на протестиращи жители, опозиционни водачи и членове на политически партии от опозицията при 46-тото Народно заседание на Република България, НБКСРС се самосезира във връзка с 141 жители. По отношение на 128 лица инспекциите са завършили. Спрямо 13 лица инспекциите не престават и отчетите на проверяващите групи следва да бъдат прегледани на съвещание на НБКСРС.

От завършилите досега инспекции е открито, че във връзка с седем лица са били употребявани непозволено СРС, за което на съображение член 34е, алинея 5 и алинея 6 от ЗСРС са известени способените държавни институции.

Предстои да бъде взето решение за уведомяването на лицата при съблюдаване наредбата на член 34ж от ЗСРС.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР