Седем души с хуманитарен статут са били регистрирани на един

...
Седем души с хуманитарен статут са били регистрирани на един
Коментари Харесай

Заличиха адресна регистрация на 7 бежанци в Пещера

Седем души с филантропичен статут са били регистрирани на един и същи адрес в Пещера, а след това - заличени след поредност от инспекции, осъществени от чиновници на локалната община. Вероятно става дума за бежанци, които са се записали по сегашен адрес в жилище, намиращо се на една от огромните улици в града - " Михаил Такев ". За инспекциите е образувана комисия със заповед на кмета Йордан Младенов, която на 20 януари дерегистрира чужденците.

Случаят ненапълно е подобен с друга такава обстановка, провокирала известно напрежение в прилежащата община Брацигово. Там през есента на предходната година на един адрес бе изработен опит да бъдат регистрирани 10 сирийски мигранти, а наличието им в града вся ужас и провокира кметицата Надежда Казакова да изясни на жителите, че администрацията по закон не може да откаже това, откакто собственичката на парцела е декларирала предпочитание чужденците да се запишат на адреса й и сама е подала изискваните документи.

Различното в Пещера е, че не е имало напрежение, а дерегистрацията е по избор на самите бежанци. Имената им са арабски, само че от Общината не оповестяват от коя страна са. Служители, с които разговаряхме, признават, че даже не знаят дали те са бежанци, само че от Държавната организация по бежанците за тях е подадена информацията, че желаят да се записват на адреса в Пещера. Така през 2020 година те са вписани, а преди дни - отписани, откакто са подали заявки за това.

След случая в Брацигово се появиха подозрения, че регистрацията е нужна официално - за придобиване право на свободно престояване в страната. И в двата случая обаче очевидно желанията на пришълците не са били да се открият за непрекъснато в двете родопски градчета, както и че за притежателите на жилища това е метод да припечелят пари. Не е ясно по какъв начин чужденците се свързват с локалните хора.
Свързани вести Десет сирийци желаят да бъдат регистрирани в Брацигово
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР