Седем души бяха убити в сряда при престрелка между мексиканската

...
Седем души бяха убити в сряда при престрелка между мексиканската
Коментари Харесай

7 загинали при нова вълна на насилие в Мексико

Седем души бяха убити в сряда при престрелка сред мексиканската войска и обвинени членове на наркокартели в северния граничен град Нуево Ларедо, заяви АП.

Стрелбата е втората за няколко седмици, откакто вълна на принуждение удари Нуево Ларедо, оттатък границата с щата Тексас, Съединени американски щати.

Полицията в граничния щат Тамаулипас сподели, че военният личен състав е бил атакуван и че няма убити бойци, само че седем хипотетични нападатели са починали.

Престрелката е станала на пътно платно покрай границата със Съединени американски щати. Щатската полиция сподели, че е имало " рискови обстановки " - нормално отпратка към пукотевица - на няколко места в града, само че че огнищата са били следени.
 9 починали при пукотевица в бар в Мексико
9 починали при пукотевица в бар в Мексико

Пореден епизод от борбата на наркокартелите

В края на ноември пукотевица в Нуево Ларедо наложи анулацията на часовете и съвет от консулството на Съединени американски щати за заслон на място.

Президентът Андрес Обрадор сподели, че стрелбите през ноември са пристигнали в отговор на ареста на водач на картела, само че не даде детайлности. Градът от дълго време е доминиран от Североизточния картел, отклонение на остарялата тайфа Зетас.

Консулството на Съединени американски щати в Нуево Ларедо анулира срещите за визи за деня.

По-рано тази година Съединени американски щати позволиха напускането на фамилии и част от личния състав на консулството , откакто въоръжени лица от наркокартелите стреляха по постройката на консулството.

Тази пукотевица пристигна като възмездие за ареста на водача на наркогрупата Хуан Херардо Тревиньо, прочут също като " Ел Хуево ". Американските управляващи го разказват като създател и водач на картела Northeast.

Министерството на правораздаването сподели, че обвинителен акт, разпечатан против Тревиньо, го упреква в 11 точки за скрит план за трафик на опиати и други обвинявания, които могат да го пратят в пандиза до живот. Отделът назова Тревиньо " трафикант на опиати, реализатор, снабдител на оръжия и водач на площада " на картела.
 Мексико разгласи завършек на програмата на Тръмп за мигрантите
Мексико разгласи завършек на програмата на Тръмп за мигрантите

Върховният съд към този момент даде зелена светлина на Байдън да анулира програмата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР