Седем души бяха убити при стрелба в зала за срещи

...
Седем души бяха убити при стрелба в зала за срещи
Коментари Харесай

Полицията разследва стрелбата в Хамбург

Седем души бяха убити при пукотевица в зала за срещи на Свидетели на Йехова в северногерманския град Хамбург , заяви Би Би Си.

Полицията заяви, че стрелецът е работил самичък и се счита, че е мъртъв . Не е ясно дали нападателят е измежду шестте или седемте починали, към момента си опонират немските медии. Няколко души бяха ранени и при стрелбата в квартал Грос Борстел в града

Засега " няма достоверна информация за претекста за стрелбата ", споделят от полицията.

Полицията заяви, че е разкрила мъртъв човек на местопроизшествието, за който счита, че може да е причинител и следствието продължава.

Силите на реда бяха извикани към 21:15 часа локално време (22;15 часа българско време) след известия, че в постройката са чути голям брой изстрели, сподели представителят на полицията Холгер Верен.
 Загинали и ранени при нахлуване в Хамбург
Загинали и ранени при нахлуване в Хамбург

Въоръжен мъж откри пукотевица в център на " Свидетели на Йехова "

" Полицаите, които влязоха, откриха хора, които " може да са били съществено ранени с огнестрелни оръжия, някои от тях смъртоносно ", сподели той.

" Полицаите чуха и изстрел от горната част на постройката и се качиха горе, където също откриха човек. Засега нямаме данни причинителите да са избягали. "

Полицията към момента не е идентифицирала жертвите и работата на мястото на престъплението продължава. " Всичко, което знаем е, че няколко души са починали тук, няколко души са ранени, откарани са в лечебни заведения ", сподели господин Верен.

Хората в региона са били известени посредством федералното мобилно приложение за предизвестие NINAwarn, по което е бил изпратен сигнал, в който локалните поданици са били предизвестени, че " един или повече незнайни причинители са стреляли по хора в черква в региона ".

На жителите, живеещи наоколо е казано да не напущат домовете си на фона на продължаващата полицейска интервенция. Тази заран възбраната за овакантяване на домовете е била вдигната.

Полицията моли към обществеността да не споделя догатки и да не популяризира клюки.

" Свидетели на Йехова " е основано на християнските вярвания религиозно придвижване. Деноминацията е учредена в Съединени американски щати в края на 19-ти век под управлението на Чарлз Тейз Ръсел. Седалището на придвижването е в Ню Йорк.

Последователите му са известни с дейните си опити за евангелизация на хората, в това число с визити по домовете и образуване на срещи за набиране на вярващи.
 Русия осъди на затвор четирима
Русия осъди на затвор четирима " Свидетели на Йехова "

Организацията е неразрешена в страната през 2017 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР