Седем души бяха убити днес, след като автомобил се вряза

...
Седем души бяха убити днес, след като автомобил се вряза
Коментари Харесай

В Тексас кола се вряза в спирка, седем души загинаха

Седем души бяха убити през днешния ден, откакто автомобил се вряза в автобусна спирка пред център за настаняване на мигранти в Баунсвил, щата Тексас, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Шофьорът на колата е арестуван и се намира в болница, оповестиха локални малките екрани.

Инцидентът е станал в 8:30 ч. локално време покрай центъра " Озанам ", където са настанени мигранти и бездомници, оповестиха малките екрани Си Би Ес и Ен Би Си, цитирайки лейтенант Мартин Сандовал от локалното полицейско ръководство.

Сред убитите има мигранти, добави полицейският чиновник пред телевизия " Фокс нюз ".

" Водим следствие за това дали заподорзеният е бил под въздействието на опиати по време на случая ", сподели Сандовал.

Граничният град Браунсвил е едно от местата в Съединени американски щати, където идват потоци от мигранти от прилежащо Месксико, показва Ройтерс.
Службите ревизират претекстовете на стрелеца, умъртвил 8 души в Далас
Служители на федералните служби за сигурност ревизират дали стрелецът, който умъртви осем души в търговски център в Далас, се е интересувал от идеологията на за господство на бялата раса, като се пробват да открият претекст за нападението, съобщи чиновник на правоприлагащите органи пред Асошиейтед прес, като предизвести, че следствието е в начален стадий.

Федералните сътрудници преглеждат сметки в обществените мрежи, които съгласно тях е употребявал 33-годишният Маурисио Гарсия, и постове, които показват интерес към неонацистки и расистки възгледи, сподели служителят, поискал анонимност, който няма право да разисква обществено детайлности от следствието.

Когато е бил погубен от полицията, Гарсия е носел на гърдите си емблема с надпис " RWDS " - акроним на фразата " Десен отряд на гибелта ", известна измежду десните екстремисти и групите, вярващи в превъзходството на бялата раса, сподели служителят.

Освен прегледа на постовете в обществените медии федералните сътрудници са разпитали членове на фамилията и познати на Гарсия, с цел да изяснят идеологическите му убеждения, добави служителят. Преглеждат се и финансови документи, онлайн изявления и други електронни медии.

Началникът на полицията на град Алън Брайън Харви е отказал нощес да отговори на въпросите на АП, като сподели за следствието: " Всъщност нямаме доста информация ".

Тексаският департамент за социална сигурност разпознава Гарсия като хипотетичният причинител на убийството на осем души в търговски център в Тексас. 33-годишният беше смъртоносно прострелян в събота от служител на реда, който инцидентно се намирал наоколо до мястото на нападението.

Служител на органите на реда съобщи, че следователите претърсват мотел в Далас покрай междущатска автомагистрала, където Гарсия е бил отседнал. Според него полицията е разкрила на мястото на случая голям брой оръжия, в това число пушка вид АР-15 и револвер, осведоми Българска телеграфна агенция.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР