Седем души бяха простреляни снощи при протести в Луисвил, щата

...
Седем души бяха простреляни снощи при протести в Луисвил, щата
Коментари Харесай

Размирици, протести и напрежение в САЩ заради убийства на чернокожи /снимки/

Седем души бяха простреляни нощес при митинги в Луисвил, щата Кентъки, поради убийството на афроамериканката Бреона Тейлър, убита в жилището си през март, заяви през днешния ден представител на локалната полиция, представен от Ройтерс.
Най-малко един от простреляните е в тежко положение. Ситуацията в центъра на града остава "нестабилна и продължава да еволюира ", написа в имейл представителят Ламонт Уошингтън.
Органите на реда декларират, че техни чиновници не са произвеждали изстрели по време на случая, само че са направили няколко ареста. Преди това управляващите оповестиха в "Туитър ", че огромна навалица се е събрала в центъра на града.
Снощи кметът Грег Фишър е популяризирал в "Туитър " пост от името на майката на Тейлър, в който се насочва апел за мирни митинги.
Подобни митинги има и в Минеаполис, щата Минесота, поради гибелта на задържан негър мъж, снимана на видео. При задържането на мъжа бял служител на реда притиска врата му към земята с коляно, до момента в който мъжът споделя, че се задушава.
Записът с ареста доста бързо се популяризира в обществените мрежи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР