Седем души бяха арестувани в Италия, а десет - в

...
Седем души бяха арестувани в Италия, а десет - в
Коментари Харесай

Общо 17 арестувани при акция срещу сицилианската мафия

Седем души бяха задържани в Италия, а 10 - в Съединени американски щати, вследствие на взаимна италианско-американска полицейска акция против хипотетични членове на мафията, съобщи Ройтерс, като се базира на известие на италианската полиция. Арестите са резултат от двегодишно следствие, ориентирано против прословутия нюйоркски незаконен клан Гамбино и някои негови доближени от Сицилия, прецизират от полицията.

Разследването е открило съществуването на " здрава връзка " сред Ню Йорк и сицилианските мафиоти, както и " американски интерес към организационните каузи на сицилианската мафия Коза Ностра ", се споделя в изказването на управляващите.

Гамбино е една от петте исторически значими италианско-американски мафиотски семейства в Ню Йорк, показва Ройтерс. Срещу членове на клана са били повдигани обвинявания в ликвидиране, лихварство и нелегално разпространяване на опиати.

Полицията сподели, че на обвинените в този момент италиански жители са повдигнати обвинявания за връзки с мафията и други произлизащи от това закононарушения, до момента в който задържаните в Съединени американски щати са подведени под отговорност за незаконно сдружаване, изнудване, палеж, интрига и манипулиране на обществени търгове.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР