Руски обстрел в Херсонска област на Украйна уби 7, включително 23-дневно бебе

...
Седем души – включително 23-дневно момиченце – бяха убити при
Коментари Харесай

Седем души – включително 23-дневно момиченце – бяха убити при руски обстрел в южната украинска Херсонска област в неделя, Министерството на вътрешните работи на страната съобщи.

Артилерийски обстрел в село Широка балка, на брега на река Днепър, уби семейство - съпруг, съпруга, 12-годишно момче и 23-дневен... старо момиче — и още един жител.

Двама мъже бяха убити в съседното село Станислав, където беше ранена и жена.

Русия изстреля две хиперзвукови ракети в района на Донецк, които повредиха жилищна сграда и хотел, популярен сред международни журналисти, отразяващи войната. Павло Кириленко, началник на регионалната военна администрация в района на Донецк, каза пред CBS News, че седем души са били убити при стачката в понеделник вечерта с още 81 ранени, включително две деца.

Почти половината от ранените при това атака бяха украински пожарни и спасители, тъй като втората ракета удари около 40 минути след първата. Спешните служби се втурнаха към мястото на първата експлозия, без да знаят, че ще удари втора ракета.

Битките през последните седмици се водят на множество точки по фронтовата линия от над 1000 километра (600 мили), докато Украйна води контраофанзива с доставени от Запада оръжия и обучени от Запада войски срещу руските сили, които нахлуха преди близо 18 месеца.

Украинските войски постигнаха само постепенни печалби, откакто започнаха контранастъпление в началото на юни.

В Русия местните власти съобщиха в неделя, че системите за противовъздушна отбрана са свалили три дрона над Белгородска област и една над съседната Курска област, като и двете граничат с Украйна.

Украинските удари с дронове по руски гранични региони са доста редовно явление. Атаките с дронове по-дълбоко в руската територия се увеличават, след като дрон беше унищожен над Кремъл в началото на май. През последните седмици атаките се увеличиха както срещу Москва, така и срещу Крим, който Русия анексира от Украйна през 2014 г. – ход, който по-голямата част от света смята за незаконен.

Стреленето на дронове срещу Русия след повече от 17 месеца война, има малка очевидна военна стойност за Украйна, но стратегията послужи да обезпокои руснаците и да им покаже последствията от конфликта.

Наемническата група Вагнер изигра ключова роля във военната кампания на Русия, но има „реалистична възможност“, че Кремъл вече не предоставя финансиране, според британски служители на отбраната.

В последния си разузнавателен брифинг Министерството на отбраната каза, че вярва, че Wagner „вероятно се движи към намаляване на числеността и процес на преконфигуриране", за да спести пари, и че Кремъл е "действал срещу някои други бизнес интереси" на шефа на Вагнер Евгений Пригожин. Длъжностните лица оцениха, че беларуските власти са „вторите най-правдоподобни платци“.

Хиляди бойци на Вагнер пристигнаха в съюзнически на Русия Беларус по споразумение, което сложи край на техния въоръжен бунт в края на юни и позволи на тях и Пригожин да избегнат наказателни обвинения.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР