Седем дипломатически представители на Швейцария ще посетят пловдивския квартал Столипиново

...
Седем дипломатически представители на Швейцария ще посетят пловдивския квартал Столипиново
Коментари Харесай

Посланици от Швейцария ще посетят Столипиново

Седем дипломатически представители на Швейцария ще посетят пловдивския квартал Столипиново на 14 март, с цел да се срещнат на място с ромската интеграция в най-големия ромски квартал в България и Европа.
В Община Пловдив Българо-швейцарската стратегия за съдействие съфинансира общински план за интеграцията на роми и други уязвими групи посредством обучение и опазване на здравето.
Посланиците на Швейцария в България, Албания, Косово, Сърбия, Македония и Румъния, както и швейцарският представител в борда на Ромския учебен фонд (Будапеща) са в Пловдив за Четвъртата районна среща на Швейцарската организация за развиване и съдействие (ШАРС), отдадена на ромската интеграция. Посланиците ще посетят изгражданите сега в Столипиново учебен и здравен център, ще се срещнат с учители, родители и деца в Детската градина „ Лилия “ и ще споделят на семинара богатия си опит от разнообразни страни.
За първи път България е хазаин на районна среща на ШАРС по ромската интеграция. Целта й е да бъдат разисквани нейни стратегии за ромско включване в Югоизточна Европа, както и да се създадат заключения по какъв начин сполучливо да се създават и извършват планове за обществено включване с фокус върху устойчивостта и работата с държавните и локалните институции.
В семинара вземат участие специалисти от централния офис на ШАРС в Берн и офисите й в балканските страни, в които се извършват планове за обществена интеграция. В полемиките ще вземат участие представители на Европейската комисия, на плана РОМАКТ на Съвета на Европа, както и на ромски организации.
Ще бъде споделен българският опит в работата с институции и за постигането на резистентност, резултатите и провокациите в общественото включване на ромите и други уязвими групи по стратегия ЗОВ, изпълнявана в шест огромни регионални центрове, в това число и в Пловдив. Ще участват представители на трите министерства, партниращи по ЗОВ (Министерството на труда и обществената политика, Министерството на образованието и науката и Министерството на здравеопазването), както и представители на общините Пловдив и Сливен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР