Седем деца и двама възрастни загинаха след стрелба в училище

...
Седем деца и двама възрастни загинаха след стрелба в училище
Коментари Харесай

Седем деца и двама възрастни загинаха при стрелба в училище в Казан

Седем деца и двама възрастни починаха след пукотевица в учебно заведение в съветския град Казан. Ранените са над 20, част от тях са възпитаници в сериозно положение. Извършителят беше арестуван. Той е на 19 години и има законно огнестрелно оръжие.

Утре е разгласен ден на печал в Република Татарстан, чиято столица е Казан.

Стрелбата стартира към 9:20 ч. локално време тази заран. 5 минути по-късно, след натиснат паник бутон, на място идва тежковъоръжена полиция. Вътре в постройката всички са в суматоха.

„ Бях в класната стая. Започна евакуация. Ние бяхме затворени в стаята. След това чухме два гърмежа. Сега разбирам, че доста деца са починали “, описа един от учениците.
Снимка: EPA

По разкази на очевидци, възпитаници са висели по прозорците, с цел да избегнат патроните.

Стрелецът е 19-годишен юноша със законно оръжие. Разследващите работят по версията,че той е някогашен ученик на учебното заведение.

Полицията съумява да го задържи.
Снимка: EPA
" Ще предоставим цялата нужна помощ на учебното заведение и фамилиите. Това е покруса за цялата република и страната ни. Съжаляваме доста за случилото се ", съобщи Рустам Миниханов, президент на Република Татарстан.

Държавният глава Владимир Путин изрече съболезнования към околните на умрелите и подреди преразглеждане на разпоредбите за владение на оръжие.
Снимка: EPA

Инцидентът е най-тежкият в Русия от 3 години насам. През 2018 година студент простреля 20 души, след което се самоуби.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР