Седем депутати ще напуснат групата на Има такъв народ в

...
Седем депутати ще напуснат групата на Има такъв народ в
Коментари Харесай

Седем депутати, организирани от Радостин Василев, напускат Слави

Седем депутати ще изоставен групата на " ИТН " в Народното събрание, заяви " 24 часа ".

Те ще излязат от групата, макар че още нямат твърда спогодба с " Продължаваме промяната ", а занапред ще чакат предложения за партньорство. Още тази седмица може да се наложи привличането на новите самостоятелни депутати към основно гласоподаване.
Те се провеждат от подалия оставка състезателен министър на Има Такъв Народ Радостин Василев, който бил срещу спуснатото от партийния водач овакантяване на държавното управление.

В групата нови самостоятелни депутати са досегашната организационна секретарка на Има Такъв Народ Виктория Василева, Николай Радулов, Светлин Стоянов, Иво Атанасов, Ивайло Христов, Деян Петков, Христинка Иванова, Георги Георгиев.

В хода на диалозите на групата към Радостин Василев обаче Виктория Василева се е отказала и е предпочела да остане при Слави Трифонов най-малко към този момент. Финалната численост на отцепниците би трябвало да стане ясна към 19 часа довечера.
Лидерът на Има Такъв Народ Слави Трифонов също е привикал депутатите си за довечера.

Радостин Василев можело да остане министър на спорта. Подадената от него оставка била театрална. Имало сделка министър председателят Кирил Петков да отхвърли оставката му, написа " Труд ".

Депутати припомниха, че сходен сюжет бе разигран от Симеон Сакскобургготски, който не одобри подадената оставка на тогавашния министър на финансите Милен Велчев.

Предварителната сделка за оставане във властта била повода Василев да спомага на Петков за разединение на депутати от групата на „ ИТН “. Коментарите са, че множеството от обвинените в подготвеност да предадат Слави Трифонов са от обкръжението на Виктория Василева.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР