Седем български ученици от 10 и 11 клас от шест

...
Седем български ученици от 10 и 11 клас от шест
Коментари Харесай

Седем български ученици с награда на Харвард

Седем български възпитаници от 10 и 11 клас от шест града в страната печелят влиятелната премия на Харвардския университет Book Award 2018.

Носителите на наградата се дефинират годишно измежду към 2000 учебни заведения по целия свят, а на национално равнище премията се дава от локалните клубове на приключилите Харвард. У нас Harvard Prize Book Award се връчва от Харвард клуб България. Той е основан през 2001 година и сплотява българи, приключили разнообразни просветителни степени и стратегии на Харвардския университет, студенти, преподаватели и другари на университета по света.

Целта на Book Award е да открие и награди възпитаници от последните класове с изключителни достижения и да насърчи напъните им да се развиват.

" Носителите на Harvard Prize Book Award се избират след сериозна селекция, която включва номинации от партньорски организации, изявленията и оценяване на претендентите от членовете на Харвард клуб България. Освен мощни университетски достижения, участия в надпревари, диспути и други образователни планове, се обръща внимание на лидерския капацитет на претендентите и участията им в разнообразни извънкласни занимания в региона на науката, спорта, изкуство, доброволческа действия и други Интервютата се организират на британски ", изясни Петър Алексиев, президент на Харвард клуб България.

Според оценителите за премията тази година претендентите са били " мощни, ярки, забележителни младежи, за които занапред ще чуваме освен в България ". " Те имат капацитет да трансформират света към по-добро място за живеене ", споделиха от клуба на приключилите влиятелния университет. Партньори на Харвард клуб България за Harvard Prize Book 2018 са Съюзът на българските математици, комисия Фулбрайт и фондация БЕСТ.

Победителите получават книга, формален документ Harvard Prize Book Award и покана за специфичната гала на Харвард Клуб България през есента, на която ще им бъде връчен документа.

Носители на Harvard Prize Book Award 2018 за България:

Звездин Бесарабов - 11 клас, НПМГ " Акад. Любомир Чакалов ", София. Занимава се с блокчейн технологии и машинно самообразование. Той е един от най-младите лектори в СофтУни, притежател на президентската тапия " Джон Атанасов ".

Валерия Германова - 10 клас, ГПЧЕ " Йоан Екзарх ", Варна. Участва в надпревари по диспути, спечелила е Националната олимпиада по британски език в своята категория, както и стипендия на Американската фондация за България.

Надежда Иванова - 10 клас, Американски лицей, София. Спечелила е влиятелна стипендия за лидерски лагер в САЩ; взела участие е като доброволец в детския теоретичен център " Музейко " ; взе участие в тима по атлетика в своето учебно заведение.

Моника Митова - 11 клас, ЕГ " Акад. Людмил Стоянов ", Благоевград. Интересува се от публицистика и човешки права; спечелила е литературната премия за есе на Център Алеф, взе участие в надпревари по диспути.

Георги Петков - 11 клас, ПГПЧЕ " Петър Богдан ", Монтана. Печелил голям брой награди от надпревари по диспути, стипендия на EducationUSA; взе участие в клубове по литературно писане и уеб дизайн.

Илиян Христов - 10 клас, Национална Априловска гимназия, Габрово. Печелил е няколко надпревари по диспути, както и награди от театрални фестивали.

Димитър Чакъров - 10 клас, МГ " Акад. Кирил Попов ", Пловдив. Участвал и печелил медали в голям брой научни надпревари и конференции за възпитаници, в това число в Люксембург, Полша, Сърбия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР