Седем български граждани на квадратен метър в Одрин (Edirne). Такава

...
Седем български граждани на квадратен метър в Одрин (Edirne). Такава
Коментари Харесай

Отново превзехме Одрин, седмица българи се падат на квадратен метър ВИДЕО

Седем български жители на квадратен метър в Одрин (Edirne). Такава е картината в петък и събота, настояват локалните управляващи. Страхът от ковид изчезна, отпаднаха и PCR тестванията и народът потегли на шопинг, написа 24Родопи.
Всеки петък от Кърджали към южната ни съседка потеглят минимум 4 рейса и още толкоз микробуси, настояват чиновници в транспортни компании.

По думите им, най-малко 200 души има единствено от Кърджали. Недоумение обаче буди цената – 15 лева отиване и връщане.

Само за образец, билетът до Хасково е 7 лева „ Понякога караме и на загуба “, споделят превозвачи, а повода съгласно тях е в конкуренцията, която не е по никакъв начин дребна. 15 са транспортни компании в града край Арда.

Казват, че имат към 250 лева разноски за гориво, заплащане на водача и пътни такси. Въпреки това, не престават да возят на тези цени, от които напоследък се възползват значително хора.

Оказва се обаче, че пазарът в Одрин е привлекателен и за хора от цялата страна. Над 60 са рейсовете, които се насочат към българо-турската граница в края на седмицата, а пътуването им е с една цел - пазар.

Една от аргументите е и ниската цена на турската лира, която се обезценява от ден на ден. Чакането на границата пък лишава към 4 часа.

България излиза на трето място по визити в Турция през тази година. От началото на 2020 година до края на август над 532 000 българи са посетили страната, съобщи Бюлент Басиоглу, ръководител на Асоциацията за поощряване на туризма в Одрин.

На първо място е Германия с над 789 000 туристи, а на второ – Русия с над 772 000 туристи.

След нас са Украйна и Англия. Спадът на българите е към 70% по отношение на същия интервал на предходната година, когато сме били на четвърта позиция.

По-голямата част от българите посещават Одрин, където пазарят, уточни Басиоглу. Според него градът и хотелите са цялостни от петък до неделя.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР