Седем български града ще се докоснат до японската култура чрез

...
Седем български града ще се докоснат до японската култура чрез
Коментари Харесай

Дни на японската култура - вече в седем български града

Седем български града ще се допрян до японската просвета посредством разнообразни събития в границите на годишното издание на Дни на японската просвета в България. Това са София, Варна, Ловеч, Бургас, Русе, Велико Търново и Стара Загора, а уредници са още веднъж посолството на Япония и Клуб " Приятели на Япония в България - Нихон Томоно Кай ", научи ДУМА от Виктория Викторова, шеф пиар организация " Press Start ".
34-тото издание на есенната стратегия на Дните стартира с обичайния София Екиден маратон - за девети следващ път, на 6 септември. Три дни по-късно възпитаници от 105 СУ " Атанас Далчев " - регион " Изгрев " в столицата, ще се срещнат с японската кухня посредством проява от началник Петър Михалчев и началник Нозоми Фурутани. Същия ден - 9 септември, Дните на японската просвета се придвижват към морето с изложбата на краснопис, хайга и сумие " Написано с цветя, нарисувано с думи " във Варна (до 22 септември).
В София от 14 до 29 септември ще бъде показана друга пленителна галерия - на икебана, съчетана с пърформанс " Есенно равноденствие ". На 15 септември в ОУ " Тодор Кирков " в Ловеч ще има показване на японската просвета и обичаи с проява на игрите кендама, фукувараи и ками-шибаи. В двора на учебното заведение ще бъдат засадени японски вишни сакура.
Програмата продължава с кири-е изложбата " Традиции и бъдеще " в София от 19 до 30 септември и в Стара Загора от 10 до 26 октомври. За поредна година Панорама на японското кино ще гледат в Бургас от 18 до 21 септември, в София (12-15 октомври), в Русе (7 и 8 ноември) и във Велико Търново (23 и 24 ноември).
Концерт в чест на Деня на независимостта на България ще се състои на 20 септември с присъединяване на световноизвестния японски пианист Хаято Сумино. На 26 септември е събитието " Силата на знанието: 135 години от основаването на СУ " Свети Климент Охридски " - Европейски ден на езиците и Ден на отворените порти в Катедра Японистика ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР