Седат Пекер, човекът в центъра на един от най-големите политически

...
Коментари Харесай

Твърденията на мафиот разтърсват правителството на Турция

Седат Пекер, индивидът в центъра на един от най-големите политически кавги в Турция в последните години, се трансформира в непредвидена звезда в YouТube. Говори неразбираемо, евентуално в резултат на прекалено много инжекции с ботокс, носи ризата си разкопчана и седи зад бюро, украсено с молитвени мъниста, откъснати страници от тетрадки и празен фенер. През последния месец обаче Пекер, наказан мафиот, е залепил милиони турци за екраните, до момента в който разчиства сметките си с държавното управление на президент Реджеп Тайип Ердоган.

Твърденията му, които са недоказани, са взривоопасни. В поредност от видеоклипове Пекер упрекна сина на някогашния министър председател на Ердоган в трафик на опиати и народен представител от ръководещата партия в присъединяване в убийството на млада жена. Той твърди, че е пребил различен политик за клюки по адрес на президента и си признава, че е нападнал офиса на един от най-големите вестници в страната. Твърди също по този начин, че вътрешният министър Сюлейман Сойлу му е предложил полицейска отбрана.

Седемте видеоклипа са гледани най-малко 55 милиона пъти. Изглежда, че още са напът да излязат. Опозиционните политици и даже някои членове на ръководещата Партия на справедливостта и развиването приканиха за следствие. " Това, което демонстрират обвиняванията, сподели Кемал Киличдароглу, водачът на основната опозиционна партия, е, че мафията се трансформира в съдружен сътрудник на държавното управление. " " Ако даже една хилядна от тези изказвания е истина, това е злополука ", сподели Джемил Чичек, мощен последовател на Партията на справедливостта и развиването.

В същото време Сойлу отхвърля обвиняванията. Той отхвърли апелите за оставката си, изиска Пекер да бъде упрекнат в клюка и го провокира да се прибере вкъщи. Също по този начин назова изказванията част от " интернационална интервенция " и упрекна Съединени американски щати и ОАЕ в опит за събаряне на турското държавно управление. Смята се, че Пекер, който избяга от Турция преди две години, живее в ОАЕ.

Сойлу не оказва помощ на идеята си. Късно на 24 май навалица последователи наобиколи министъра пред постройката на ефирен канал, нарушавайки разпоредбите за вечерен час, които Сойлу персонално беше разпоредил. Той топло им благодари.

Скандалът съживи спомените от 90-те години, когато страната постоянно се обединяваше с незаконни групи, с цел да преследва съперници, от публицисти до кюрдски водачи. Десетки бяха убити. Някои от неприятните герои от тази епоха се завърнаха, частично с помощта на амнистията от предходната година.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР