Сечта по целия водосбор около пострадалите от наводненията е спряна

...
Сечта по целия водосбор около пострадалите от наводненията е спряна
Коментари Харесай

Наложиха временна забрана за сеч в Карловско

Сечта по целия водосбор към потърпевшите от наводненията е спряна краткотрайно по предписание на служебния министър на земеделието Явор Гечев, предава

Площта на водосбора е 26 кв. км. Забраната ще остане в действие, до момента в който траят почналите инспекции в региона.

Земеделското ведомство, Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата правят инспекции на място. Служители на Главна дирекция „ Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма “ ще дежурят в обитаемоте места, потърпевши от наводненията в Карловско. Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Според авансово одобрения проект, екипите ще дойдат в петък в 14:00 часа пред РПУ-Карлово, откъдето ще бъдат разпределени и ще поемат дилемите си. Действията им ще са ориентирани към запазване на публичния ред и защита на имуществото на жителите в региона.

Близо 140 военнослужещи също са на терен, с цел да оказват помощ на потърпевшите. След премахване на вредите от публични здания и улици в засегнатите от наводненията места в селата Слатина, Каравелово и Богдан, военнослужещите отстраняват следствията от бедствието в частни домове на самотни хора. 

Междувременно стана ясно, че засегнатите от наводнението общини ще бъдат освободени от отчисления за възнаграждение на депонирания боклук, които сега са 95 лв. на звук. 

Над хиляда доброволци също се отзоваха и отидоха на място, с цел да оказват помощ на пострадалите. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР