Сечем горите, за да оцелеем, казва пред Франс прес фермерът

...
Сечем горите, за да оцелеем, казва пред Франс прес фермерът
Коментари Харесай

В Амазония фермерът Аурелио Андраде сече гори, за да оцелее

" Сечем горите, с цел да оцелеем ", споделя пред Франс прес фермерът Аурелио Андраде в сърцето на бразилска Амазония, до момента в който пламъци гълтам растителността в парцела на съседа му.

На 120 км от Порто Вельо, столицата на бразилския щат Рондония, граничещ с Боливия, 65-годишният мъж води своя борба, надалеч от политическата и дипломатическа рецесия и страстите по света, предизвикани от пожарите в горите на Амазония.

От птичи взор неговият парцел от няколко хектара (малък спрямо огромните парцели за интензивно земеделие) е навръх границата сред джунглата и обезлесените региони с кафеникавочервен цвят, които стават все по-големи.

Вече 19 години Аурелио владее тази земя, за която счита, че не принадлежи " на никого ", дружно със брачната половинка си евангелистка. Тя не се колебае да върви пешком четири часа, с цел да участва на богослуженията в най-близкия град. Той се надява управляващите скоро да му дадат документ за благосъстоятелност.

Тази процедура за придобиване на публични парцели (grillagem на португалски) е причина за многочислени спорове сред туземните общности, хората, които превземат земите и присъстващите в известна степен управляващи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР