Себераздаване, стабилна игра на сервис и блок и отборен дух

...
Себераздаване, стабилна игра на сервис и блок и отборен дух
Коментари Харесай

Цецо Соколов даде рецептата за триумф над Германия тази вечер

Себераздаване, постоянна игра на сервис и блок и екипен дух - това ще бъдат значимите фактори по време на осминафинала от европейското състезание по волейбол сред България и Германия, най-малко съгласно капитана на " лъвовете " Цветан Соколов.

" Няма какво да разясняваме кой по какъв начин се усеща. Все отново сме на осминафинал. Трябва да дадем безусловно всичко, да си оставим сърцата на игрището, да се раздадем, да се опитаме да победим. Аз се пробвам всеки един мач да давам максимума от себе си. Излизаме да играем и да се раздадем за победа. Има атмосфера в тима, няма проблеми. Всички са добре. Тук сме да побеждаваме ", съобщи Соколов пред bTV.

" Лъвовете " приключиха на трето място в груповата фаза след 3 победи и 2 загуби.

Съперничеството сред България и Германия е пословично. В последните години обаче Бундестимът по-често е победител. Според Соколов обаче има формула за победа против всеки един съперник.

" Аз персонално си мисля, че против Франция играем по-различно, по-добре, в сравнение с против Германия в последните години. Но дайте да счупим този карък и да изиграем един прекрасен мач и да ги победим. За да си най-хубавият, би трябвало да побеждаваш най-хубавите. Модерният волейбол е сервис-блок. Независимо кой е от другата страна, в случай че подаваме добре, в случай че бием добър сервис, в случай че стоим добре на блок, мисля, че всеки един противник е реализуем. Независимо кой е от другата страна, ние, в случай че сме положителни на сервис, нещата стават доста по-лесно. Надявам се да изиграем един добър мач на сервис. Другото ще бъде елементарно ", съобщи още диагоналът.

В елиминационната фаза на европейското състезание няма място за неточности, а капитанът на отбора е сигурен, че от пропуските в груповата фаза волейболистите ни са си взели поучения.

" Да не забравяме, че от другата страна също има тимове, които се борят да бъдат в топ тимовете на света. Нека да не си вадим неверни показа. От другата страна също играят волейбол. Имаше моменти, в които играхме доста добре, само че и такива, в които играхме доста зле. Това би трябвало да ни е обеца на ухото, че можем да играем на високо равнище и да продължаваме да се борим, без значение дали в един гейм губим. Винаги би трябвало да стоим там и да стискаме зъби. Това е топка, тя се върти. Винаги може да се обърне и да обърнем и гейма и мача ", сподели Соколов.

Мачът стартира в 20,00 часа и ще бъде излъчен по RING.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР