Себастиян Курц. Снимка: БГНЕСАвстрия няма да допусне на територията си

...
Себастиян Курц. Снимка: БГНЕСАвстрия няма да допусне на територията си
Коментари Харесай

Австрия ще забрани турска предизборна агитация на своя територия

Себастиян Курц. Снимка: БГНЕС

" Австрия няма да допусне на територията си предизборни прояви за предварителните избори в Турция ", съобщи канцлерът Себастиян Курц по радио ORF, представен от БГНЕС.
За задачата държавното управление ще издаде специфична забранителна заповед.
" През всичките години, откогато Ердоган е на власт, той употребява турските общности в Европа за угаждане на личните си цели и ползи. Турските политически предизборни акции в Австрия са нежелани и ние повече в никакъв случай няма да ги позволим ", уточни Курц.
Миналата година също имаше сходен проблем – министри от Турция не бяха позволени за пропагандни прояви преди априлския референдум, с който бяха подкрепени измененията в Конституцията. Тогавашното държавно управление във Виена одобри закон, по силата на който не се позволяват политически прояви на представители от други страни.
Преди конституционния референдум в Турция министри от Анкара пристигаха в Германия и Холандия, само че предизборните им манифестации бяха анулирани. Това провокира рецесия в дипломатическите връзки сред Турция и страните от Европейски Съюз.
В Австрия живеят сред 350 000 и 500 000 турци, в Германия - близо 5 милиона, а във Франция – 1 милион. В Холандия и Англия броят на турците е към 500 000.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР