Себастиен Ожие ще защити титлата си от сезон 2017 в

...
Себастиен Ожие ще защити титлата си от сезон 2017 в
Коментари Харесай

Себастиен Ожие си избра отбор във WRC за 2018-а

Себастиен Ожие ще отбрани купата си от сезон 2017 в Световния рали шампионат следващата година. Пилотът на M-Sport (Ford Fiesta) продължи контракта с отбора си и за идващия сезон, като негов съотборник тогава ще бъде Елфин Еванс. Като главната причина за оставането си в английския тим Ожие означи мощната връзка, която има с мениджъра на отбора Малкълм Уилсън.
Французинът победи с пета купа този сезон и обезпечи първата купа на отбора си при конструкторите от десетилетие насам. Той нееднократно показа в изявленията, че не е сигурен дали желае да продължи професионалната си кариера и е податлив да напусне шампионата след 2017-а.

" След като решението ми към този момент е публично, се веселя, че можем да стартираме работа за 2018-а. Много се говореше за бъдещето ми и доста се изписа за него. Знам, че съгласно някои беше въпрос на пари, само че желая да ви уверя, че надалеч не ставаше въпрос единствено за пари. Говорих с доста други тимове, само че парите не могат да купят страхотния началник и не могат да ми дадат чувството, което ми дава Малкълм. Знам, че той се бореше крепко, с цел да ме задържи в отбора ", разкри Ожие.

В Световния рали шампионат Ожие първо бе водач на Citroen, а след това на Volkswagen, само че след отдръпването им предходната година, се причисли към M-Sport, които карат Ford Fiesta, само че без заводска поддръжка от конструктора. Именно за тази смяна напираше Ожие цяла година, само че тя по този начин и няма да пристигна и следващата година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР