Себастиен Ожие ще започне да тества новия си автомобил за

...
Себастиен Ожие ще започне да тества новия си автомобил за
Коментари Харесай

Ожие започва тестове със Citroen следващата седмица

Себастиен Ожие ще стартира да тества новия си автомобил за Световния рали шампионат (WRC) – Citroen C3 в Португалия идната седмица. Шесткратният рали първенец удостовери, че ще организира четиридневна подготовка. Два от дните тя ще бъде на асфалт и два от тях – на макадам.

" Ще се постарая да дам най-хубавото от себе си, само че не забравяйте, че преди 2017-а, когато се причислих към M-Sport, имах единствено ден и половина подготовка с модела на Ford ", напомни Ожие. " Следващата година ще бъде огромно предизвикателство, тъй като останалите ще бъдат по-подготвени ". Тазгодишните кандидати за купата във WRC – Тиери Нювил (Hyundai) и От Танак (Toyota) ще останат със своите тимове и следващата година. " За мен ще бъде належащо някакво време за смяна и акомодация. Предизвикателство си е, само че тъкмо това ме прави разчувствуван ".
The 6th one!! #WorldChampions #WRC
pic.twitter.com/Sgxc0e7UA8
— Sébastien Ogier (@SebOgier) November 18, 2018
Титлата на Ожие за 2018 година значи, че Citroen за първи път ще постави №1 на собствен автомобил от времето на деветкратния първенец Себастиен Льоб. Тази година френският конструктор завърши сезона на последната четвърта позиция.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР