Себастиен Ожие (Citroen) поведе пред Тиери Нювил (Hyundai) след края

...
Себастиен Ожие (Citroen) поведе пред Тиери Нювил (Hyundai) след края
Коментари Харесай

Ожие поведе на рали Монте Карло, Танак загуби много позиции

Себастиен Ожие (Citroen) поведе пред Тиери Нювил (Hyundai) след края на петъчните стадии от рали Монте Карло. Претендентът за победа от Toyota От Танак отпадна от битката поради спукана гума следобеда.



Ожие, който се завърна в Citroen тази година, се възползва от неточност на Нювил и напредна с 14 секунди след първия следобеден стадий, само че по-късно водачът на Hyundai записа етапна победа и стопи изоставането си до 2 секунди в общото класиране.

Танак бе заставен да смени спуканата гума по време на стадия и загуби 2:20 минути. Така той се срина до седмото място. Неприятностите на Танак и втора етапна победа разрешиха на Себастиен Льоб (Hyundai) да се изкачи за малко до третото място, само че малко преди края на деня той бе изпреварен от Андреас Микелсен (Hyundai) и Яри-Мати Латвала (Toyota).

@OttTanak / @MartinJarveoja in SS7!
Watch #WRC #RallyeMonteCarlo now live on https://t.co/twccZ0hRvh #WRCLive @autodoc_berlin @wolflubes pic.twitter.com/YlHQvifVLO
— WRC (@OfficialWRC) January 25, 2019
Британецът Крис Мийк, който се завръща в Световния рали шампионат (WRC) с Toyota, откакто бе уволнен от Citroen през лятото, заема последното място с закъснение от над пет минути поради щета на задните колела. Той заема осмото място, на три минути зад Танак.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР