Себастиан Вия даде своето първото си интервю след преминаването си

...
Себастиан Вия даде своето първото си интервю след преминаването си
Коментари Харесай

Себастиан Вия: Във футбола трябва да можеш да продължиш напред, защото бързо получаваш шанс за реванш

Себастиан Вия даде своето първото си изявление след прекосяването си в Берое. Колумбиецът, който има над 170 мача за Бока Хуниорс и 7 извоювани трофея с аржентинския гранд, приказва пред DIEMA SPORT за новото предизвикателство в кариерата си.

Той сподели какъв вид персона е, по какъв начин се стигнало до прекосяването му в клуба от Стара Загора, за огромното съревнование сред Бока Хуниорс и Ривър Плейт, като се върна към финала сред двата тима за Копа Либертадорес през 2018-а година, а също по този начин разяснява и идния дуел против първенеца Лудогорец.

Ето какво съобщи Вия:

" Говорихме със притежателя Ернан Банато, постигнахме съглашение и взех решение да дойда, с цел да опитам нещо ново. Щастлив съм да бъда тук, тъй като това е нова страница в моя живот. Честно казано, в никакъв случай не съм си мислел, че ще играя в българското състезание. Уважавам го доста, само че това не попадаше в проектите ми. Сега у мен има огромно неспокойствие за нови изяви тук.

Себастиан Вия е непретенциозно момче, което идва от непретенциозно семейство от Меделин, Колумбия. Той е едно момче, което се развива всеки ден и желае да построи страхотна футболна кариера. Благодаря на Господ за опцията да бъда в Берое, в Стара Загора. Щастлив съм от методът, по който се разви моята кариера. Аз съм спокоен човек, който не стопира да се труди и да се развива. Сега се пробвам да предам това и на новите си съотборници. Обичам да се развличам, да танцувам. Обичам музиката като цяло. Бих се определил като елементарен човек.

Ако не бях станал футболист, щях да се занимавам с музика. Започнах още на 7 години в учебно заведение. Много бързо заиграх при по-големите от мен. След прекосих в Палмазул в Меделин, с цел да се стигне до прехвърлянето ми в Депортес Толима, където на 16 или 17 записах своя професионален дебют. След като станах първенец с Депортес, се появи интереса и от Бока Хуниорс. Те ме привлякоха и останах там шест години.

" За страдание тогава не успяхме да спечелим и това ни донесе доста болежка и отчаяние. Всичко обаче е в предишното. Във футбола би трябвало да можеш бързо да продължиш напред, тъй като бързо получаваш късмет за реванш. Кариерата на всеки футболист, взел присъединяване в Суперкласикото сред Бока Хуниорс и Ривър Плейт, е радикално друга. Това в действителност е особено - да си част от този конфликт, да си част от най-великия клуб Бока Хуниорс. Това остава за цялостен живот.

Винаги мисля единствено за футбол, абстрахирайки се от проблемите. Сега съм окуражен да възродя своята кариера. Щастлив съм, че се завърнах в игра и остава единствено да работя непрекъснато, с цел да се върна към футбола на най-високо равнище.

Досега играх в аржентинското състезание, което е едно от най-конкуретните в международен мащаб. Виждам, че тук има доста положителни и технични футболисти. Мисля, че последователно ще се приспособявам и ще се усъвършенствам. Загубихме първата среща, само че в тази игра е доста значимо бързо да забравяш неуспехите и да гледаш към задачите си. Сега ни чака конфликт с един от огромните тимове и то в нашия дом.

Мислите ни са ориентирани напълно към мача с Лудогорец. Ние желаеме да спечелим в нашия дом. Знаем какво направиха в мача с Черно море. Те разполагат с положителни играчи, които играят страховит футбол. Уважаваме Лудогорец, само че цяла седмица се приготвяме за дуела и ще дадем всичко от себе си, с цел да зарадваме цяла Стара Загора, която знам, че очкава с неспокойствие мача в понеделник вечер.

Никога не съм се възприемал като звезда. Знам доста добре какво съм постигнал досега. В кариерата си имах доста триумфи. Престоят ми в Берое е нещо ново за мен и подобавам с нужната централизация. Искам да оставя диря в историята на клуба, тъй като до момента в кариерата си постоянно съм го правил ".
 Аржентинска легенда успокои Берое
Аржентинска легенда успокои Берое

Бока Хуниорс няма да сезира КАС
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР