Себастиан Курц определи като недопустимо“ затварянето на границите между страните

...
Себастиан Курц определи като недопустимо“ затварянето на границите между страните
Коментари Харесай

Себастиан Курц: Недопустимо е да затваряме границите

Себастиан Курц дефинира като „ неприемливо “ затварянето на границите сред страните членки на Еверопейския съюз, като част от опитите да се ограничи разпространяването на новия ковид.

„ Границите на Европа би трябвало да останат отворени “, прикани австрийският канцлер, представен от ТАСС. Според него е належащо тази стъпка да се избегне, както се случи напролет.

Властите в страната разискват въвеждането на фрапантни ограничения, които да влязат в действие от идната седмица. Утре следва да бъдат оповестени обществено.

Финансовият министър Гернот Блюмел и заместник-канцлерът Вернер Коглер увериха, че се работи по нов пакет от помощи, съобщи националната осведомителна организация на страната, АРА. Министърът на опазването на здравето прикани жителите да лимитират контактите си, с цел да понижат риска от зараза.

Новозаразените с COVID-19 в Австрия са 5627 за последното денонощие. По думите на канцлера потенциалът на лечебните заведения ще бъде уголемен, когато случаите скочат над 6000 на ден.

Засега рестрикциите са относително леки – питейните заведения, заведенията за хранене и театрите към момента са отворени, осведоми „ Ройтерс “. Страната бе една от първите, въвели изключително състояние по време на първата вълна от инфектирани с новия ковид, само че този път се въздържа от сходни дейности, най-малко частично поради терзанията от нанасяне на вреди по стопанската система.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР