Себастиан Курц На бежанците не трябва да се позволява да

...
Себастиан Курц На бежанците не трябва да се позволява да
Коментари Харесай

Според Австрия центровете за имигранти извън ЕС не трябва да приемат молби за убежище


Себастиан Курц

На бежанците не би трябвало да се разрешава да аплайват за леговище в Европейски Съюз в мигрантските центрове, които се планува да бъдат основани в райони като Северна Африка, съобщи австрийският канцлер Себастиан Курц, представен от ДПА.

" Ако в действителност позволим там да се подават молби, ще създадем необикновен привлекателен фактор ", сподели консервативният антиимигрантски политик пред австрийското публично радио Ое1.

Миналата седмица водачите на Европейски Съюз се съгласиха с концепцията за основаване отвън Европа на така наречен дебаркационни платформи. Вчера Еврокомисарят Гюнтер Йотингер сподели, че съюзът ще стартира договаряния с африканските страни за основаване на такива центрове.

Някои страни от Европейски Съюз споделят визията на Австрия, че в платформите не трябва да се одобряват молби за леговище, а други считат, че бежанците би трябвало да могат да аплайват за отбрана в Европа на всички места по света, посочи Курц.

Той сподели, че би предпочел непрекъснати стратегии за заселване, които ще доведат бежанците напряко от спешните региони в Европа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР